Kommunistisk Politik Digital 7-2018 – Nyhedsbrev uge 13-14


Nr. 7 – 2018
NYHEDER HVOR DER KÆMPES

Vigtige artikler fra KPnet og KPnetBlogs

Nyhedsbrev Uge 13-14, 2018

 

Alle OK-kravene skal opfyldes – ingen rådne kompromiser
OK-udtalelse
Arbejderpartiet Kommunisterne

Den offentlige sektor kørt ned: Nødberedskabet på hospitaler bedre end den normale bemanding
Optakten til konflikten mellem de offentlige arbejdsgivere og de ansatte har kastet et afslørende strejflys over en offentlig sektor, der er kørt helt i bund. Nødberedskabet på mange hospitaler viser sig at være bedre end den nuværende daglige bemanding, så arbejdsgiverne visse steder må opgive den planlagte lockout.

Støttedemonstration for Bitten foran Frederiksberg Rådhus 5. april
Mange var mødt op til demonstrationen i går eftermiddags. Jobcentrets Ofre og Næstehjælperne organiserer rigtig gode demonstrationer. Her er ingen falske politikerløfter, ingen tom buldren fra fagpampere, her bliver gået til stålet – det er de reformramte selv og deres støtter, der er på talerstolen.
Af Lisbet Bonde

Forligsinstitutionen blokeret
Forligsinstitutionen der er centrum for de lige nu stillestående OK18-forhandlinger blev fredag morgen blokeret. Det var privatansatte murere, stilladsarbejdere og flere andre der i solidaritet med deres kolleger i den offentlige sektor, der med lastbiler blokerede for indgangen og vejen op til forligsinstitutionen.

Nej til angrebet på retten til seniorfridage!
Der ligger mange angreb fra arbejdsgiverne i stat, region og kommuner i de aktuelle overenskomstforhandlinger. Også en del man ikke hører så meget om. Et af dem er udskydelsen af seniordagene, så de kommer til at følge den forhøjede pensionsalder – der er planlagt til at blive EU’s højeste.

Skulder ved skulder på Dronning Louises bro
Lockouttruede offentlige ansatte mødte talstærkt op onsdag morgen på Dronning Louises Bro på Nørrebro i København.

Klar melding fra de københavnske forældre: Vi bakker op om pædagogerne
Københavnske forældre var tirsdag eftermiddag samlet i Nørrebrohallen til stormøde for at diskutere den mulige nærtstående storkonflikt. Mens mødet stod på blev forhandlerne smidt ud af forligsinstitutionen – sendt hjem uden aftale om nye forhandlinger. Meldingen fra mødet og forældrene i København er klar: Vi bakker op om pædagogerne.

OK2018: Lønnen skal op – klækkeligt og i kroner og øre
Hvad der i den borgerlige presse kaldes ‘det store overenskomstdrama’ fortsatte i påsken og til langt ud på natten til første dag efter påske. Der blev forhandlet løn – og man er ikke blevet enige.

Tre artikler fra KPnetBlogs

Fortælling fra en såkaldt frokostpause
Jeg er uddannet social- og sundhedshjælper og arbejder som dagvagt på et plejehjem.
Lad mig fortælle, hvordan min og mine arbejdskollegers såkaldte FROKOSTPAUSE på et plejehjem typisk ser ud
Af Annemette Pelsen

Lede og fordele
“Eksperter” og “kommentatorer” – sådan nogen der modsat amatører som mig får penge for at føre politik – påstår i øjeblikket, at opgøret med lærernes arbejdstidsaftale simpelthen var arbejdsgiverne der fik/tog ledelsesretten tilbage.
Af Jonas Ørting

Alt for få pædagoger – selv på en god dag
I dag var der 33 % af personalet i mine børns institution der ikke var på arbejde. Influenza-epidemien rammer også pædagoger og deres børn.
Af Marie Herget Christensen

Macron kan blive mødt af et nyt majoprør
Ligesom i Danmark er der aktuelt i Frankrig røre og kampvilje vendt mod den EU-politik, der betyder krig mod den offentlige sektor. Aktuelt har præsident Emmanuel Macron planer om omfattende privatiseringer, blandt andet af jernbanerne. Jernbanearbejderne svarer igen med omfattende, rullende strejker foråret igennem.

Fordøm Israels massakre på Gaza demonstranterne! – Udtalelse fra Boykot Israel Kampagnen
Boykot Israel Kampagnen i Danmark er kommet med denne udtalelse der fordømmer apartheid Israels dødelige fremfærd overfor ubevæbnede demonstranter på Gazastriben tæt ved grænsen til Israel. Demonstranter forenede om deres nationale rettigheder herunder flygtningenes ret til tilbagevenden. En palæstinensisk befolkning indespærret i Gaza som i et stort fængsel efter årelang illegal israelsk blokade og udsigt til humanitær katastrofe oven på Israels angreb på Gaza i 2014.

Stop USA’s krigsøvelser i Korea – Af Venskabsforeningen Danmark-DDF Korea
Venskabsforeningen Danmark – Den Demokratiske Folkerepublik Kina udtaler
København den 1. april 2018

OK18: Reel ligeløn NU! Decentrale forhandlinger giver uligeløn

Det er regeringens og Sophie Løhdes erklærede mål, at en meget større del af lønforhandlingerne på det offentlige område skal foregå som lokal og personlig forhandling. En klar vej til endnu større uligeløn mellem kvinder og mænd – og dårligere løn i det hele taget.

Plejesektoren: Der er meget at slås for – og det gør vi
– Der er skrabet ind til benet. Det er kun gået en vej de seneste år – ned ad bakke. Vi er ikke udtaget til konflikt eller lockoutvarslede, men vores arbejde kører allerede på nødberedskab. Kamp og sammenhold er vores eneste middel til forbedringer. Sådan siger Dorthe, sosu-hjælper i Århus Kommune.

Corydon tilbage: Lad de lavtlønnede betale
 Af Kommunistisk Politik

Regeringen: “De arbejdsløse straffes alt for lidt”
Arbejdsgiverne er trætte af de arbejdsløse. Ukvalificerede mennesker, der overfalder dem med upassende jobansøgninger. Troels Lund Poulsen har løsningen: Effektive straffe – 80 forvirrende sanktioner skal koges ned til 4 – og kommunernes strafrate skal kontrolleres.

Synspunkt

Storkonflikten udsat: Fasthold mobiliseringen!
Storkonflikten på det offentlige område er blevet udsat med 14 dage i forventning om at der indgås en aftale inden da. APKs forkvinde Dorte Grenaa understreger, at et råddent forlig ikke vil blive accepteret.

 

Kommunistisk Politik Digital samler hver 14. dag  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et elektronisk nyhedsbrev. Det er gratis.

BESTIL NYHEDSBREV
Send en mail til
kompol@apk2000.dk

Se tidligere numre af Kommunistisk Politik Digital – Nyhedsbrev her

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

KPnet 11. april 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne