Stop USA´s krigsøvelser i Korea – Af Venskabsforeningen Danmark-DDF Korea

Venskabsforeningen Danmark – Den Demokratiske Folkerepublik Kina udtaler
København den 1. april 2018

Bedst som der blæser en smule lunere vinde i Korea, har USA i dag igangsat krigsøvelserne Key Resolve og Foal Eagle i Sydkorea og farvandene ude for den koreanske halvø.

Krigsøvelserne har et omfang svarende til mobilisering til en rigtig krig med 300.000 sydkoreanske og 23.700 USA-soldater forsynet med de mest avancerede amerikanske angrebsvåben, som skal øve militært angreb på DDF Korea i nord.

På foranledningen af USA deltager Danmark også med et antal officerer fra
Flyvevåbnets Taktiske Stab sammen med en række andre af USA’s tætteste allierede i krigsøvelserne, for at give øvelserne et skær af ”verdenssamfundet imod Nordkorea.”

Krigsøvelserne var oprindeligt planlagt til afholdelse med start i februar, men blev udsat for ikke at forstyrre afholdelsen af Vinter OL i Sydkorea med nordkoreansk deltagelse, som lykkeligvis blev en igangsætter for den nye Nord-Syd dialog. I stedet for at give den nye fredeligere udvikling i Korea en chance, tromles de USA-ledede krigsøvelser nu igennem.

Venskabsforeningen Danmark-Den Demokratiske Folkerepublik Korea finder det højst malplaceret og uansvarligt, at USA sammen med Danmark og andre tætte USA-følgere nu afholder krigsøvelser i Korea, der kan få den spirende nord-sydkoreanske dialog til at bryde sammen.

Derfor kræver vi, at USA som militært øverstkommanderende i Sydkorea øjeblikkeligt afblæser Key Resolve og Foal Eagle krigsøvelserne.

Vi opfordrer samtidig den danske regering til at ophøre med at medvirke til at puste til ilden ved krigsøvelses-deltagelsen, bedst som nye og fredeligere tider måske er på vej i Korea.

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

KPnet 1. april 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne