Gør OK18 kampen effektiv og stærk – Nej til et regeringsindgreb

Af Arbejderpartiet Kommunisterne APK

Løhde, Ziegler og regeringen kører benhårdt mod at knække de offentlige ansatte. De har arrogant og kynisk skabt en uhørt situation med lockout-varslet på 450.000 offentligt ansatte.

De vil ramme befolkningen mest muligt, så scenen er lagt til et hurtigt regeringsovergreb. Den hemmelige drejebog fra lærerlockouten, der betød at lærerne fortsat er uden arbejdstidsoverenskomst, kører igen. De offentlige arbejdsgivere står med hele statsmagten i ryggen. De forhandler ikke, de går ensidigt efter at få deres diktat igennem. For dem er offentlige ansatte en udgift, ikke en værdi.

Det er kampen om at sikre kollektive overenskomster, det gælder. Sofie Løhde har allerede været ude med, at efter OK18 vil hun lancere en stor ny EU-dikteret reform af den offentlige sektor og give de individuelle lønforhandlinger langt større plads.

Det er kampen mod lavtløn og uligeløn, om varme hænder og kvaliteten i den offentlige sektor, der står på spil.

Socialdemokratiet stod bag sidste regeringsindgreb. De stemte for lockout-varslet i regionerne og KL for en uge siden. Mette Frederiksen og resten af folketingsgruppen tror de kan købe sig en fribillet ved lade som ingenting. Har de en aftale med Løkke og Løhde om at støtte et regeringsindgreb? De må afkræves et svar. Støtter de arbejdsgiverne eller de offentligt ansatte i denne konflikt. Der gives ikke fribilletter.

Et stort flertal i befolkningen støtter de offentlige ansattes kamp for højere løn og sikring af arbejdsforhold og respekt. Denne sympati skal styrkes og synliggøres.

Hvad skal vores modsvar være?

Holde fast i kravene. Nok er nok! Være med til lokalt at få en landsdækkende solidaritets- og støttebevægelse op at stå. Synliggøre modstanden og sætte aktiviteter i gang.

Nej til et kommende regeringsindgreb. Fingrene væk fra overenskomsterne. Reelle forhandlinger uden ekstreme lockout-trusler. Træk lockouten tilbage

Opfordre til solidaritetsstrejker og arbejdsnedlæggelser både blandt offentlige og private, når strejke- og lockout-varslerne træder i kraft den 4. og 10. april og den dag et regeringsindgreb skulle komme

Gøre strejkerne effektive og blokere strejkebrydere,  der påtager sig konfliktramt arbejde,

Gøre bevægelsen politisk – med det mål at bremse de nyliberale angreb ikke bare mod de offentlig ansatte, men mod den offentlige sektor.

Muligheden for at fagtoppen kapitulerer er tilstede. Det er set før. I det tilfælde må der gennemføres en omfattende Stem Nej-kampagne.

Fælles kamp mellem offentlige og privat ansatte – mellem folk i arbejde, arbejdsløse, studerende og reformramte!

 

Arbejderpartiet Kommunisterne

16. marts 2018

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

KPnet 16. marts 2018

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater