Kommunistisk Politik Digital 3-2018 – Nyhedsbrev uge 5-6


Nr. 3 – 2018
NYHEDER HVOR DER KÆMPES

Vigtige artikler fra KPnet og KPnetBlogs

Nyhedsbrev Uge 5-6, 2018

 


KONGRESDEBAT: FREM MOD APKs 7. KONGRES

 

En revolutionær platform for kvindekampen
Et kritisk syn på Enhedslistens feminismeprogram.

Artikel fra APKs teoretiske tidsskrift
Enhed og Kamp 1, 2018
Af Dorte Grenaa, formand for Arbejderpartiet Kommunisterne

Dorte Grenaa taler ved 8. marts-arrangementet i Karens Minde Kulturhus i Sydhavnen, København – sammen med Liva Curdt, ung i reformramt familie, Næstehjælper Bitten Christensen, rengøringsassistent på Roskilde sygehus, og Jette Anne-Marie Hansen

Se
Revolutionær 8. Marts: Slut med at være pæne piger


Ny livsfarlig resistens pga kemi i landbrug og industri – Ingen vil tage ansvaret

Viden om endnu en livstruende følgevirkning af miljøgifte i produktionen er nået ud til offentligheden. Brugen af svampemidler forårsager resistens hos mennesker mod lægemidler, og det kan blive livstruende for mennesker med dårligt immunforsvar.

Trumps ulovlige trusler mod Nordkorea
Den amerikanske regerings trusler om ‘præventiv krig’ mod Den demokratiske folkerepublik Korea DPRK er ulovlige og kriminelle.
Af professor Francis Boyle

Flyer-aktion ved våbenindustriens konference: Våbenhandel skal ikke fejres – det skal forbydes!
Under denne overskrift protesterede Tid til Fred og Fredsvagten ved Christiansborg den 7. og den 8. februar ved våbenindustriens årlige konference for ‘Defence og Aerospace’. På dagsordenen var det nye forsvarsforligs mange forretningsmuligheder, når der skal købes nye kampvogne, artilleri, droner og meget mere. Konferencen blev bakket op af Forsvarsudvalget og det danske embedsapparat.
Af Stop Terrorkrigen – Ud af NATO

USA’s nye atomdoktrin bliver også Danmarks: Atomvåben skal kunne bruges i konventionel krig og cyberkrig
USA’s nye atomdoktrin er vanvittigt skræmmende. Den sænker barren for at  tage atomvåben i brug og øger risikoen for en altødelæggende atomkrig. Som tæt allieret til USA og som NATO-medlem bliver Danmark en støtte for denne strategi, en del af en terrortrussel mod hele verden.

“Operation Pacific Phillipines”: Washingtons nye kolonikrig?
“Operation Pacific Eagle Philippines” en plan for at styrke Washingtons greb om Filippinerne,  bekæmpelse af et halvt århundredes venstreorienteret oprør, sikre landet for amerikanske multinationale selskaber og ikke mindst som en vigtig bastion i Det Sydkinesiske Hav.

Narkokrigen mod den amerikanske arbejderklasse


Siden 1999 er i al fald 700.000 amerikanere døde af narkopræparater på recept, ifølge officielle tal. Det reelle tal er større endnu. 5 millioner er lige nu afhængige af recept-narko, og mange af dem vil dø. Det kunne stoppes – men bliver det ikke. Magthaverne har ingen interesse i en stor arbejder-overskudsbefolkning.

En ‘mindre’ skatteaftale på 5 milliarder: Betalt af indvandrere og pensionister
Regeringen og Dansk Folkeparti har indgået deres længe annoncerede skatteaftale. Prisen på skattelettelserne blev 5 milliarder. ‘En håndsrækning til den lavtlønnede HK’er’ lyder det, men det er Dansk Industri, pensionskasserne, Dansk Erhverv og LO-toppen der glæder sig.

Nyt nummer af tidsskriftet Enhed og Kamp er udkommet – Nr. 1, 2018

APK’s nye teoretiske tidsskrift Enhed og Kamp er netop udkommet med et aktuelt og spændende nr. 1, 2018.

Det indeholder en række vidt forskellige temaer og emner med stor relevans for dagens diskussioner om udviklingen af klassekampen og den revolutionære bevægelse.
Dels danske artikler, dels oversatte artikler fra marxistisk-leninistiske partier og forfattere.


Århus som europæisk ‘Frivillighovedstad’ – Hvad betyder det?

Århus er blevet såkaldt Frivillighovedstad. Med fest og royale smil har man sat rekrutteringen til det frivillige arbejde for kommunen i system. Det markerer et nyt lavpunkt i kommunens omsorg for de svageste og nedskæringer af ufaglærte arbejdspladser.
Af APK-Østjylland

Politisk strejke i Finland: Nej til skærpede krav til arbejdsløse
Fredag den 2. februar fandt  en landsdækkende strejke sted indenfor både industrien, byggeriet, havnene og den kollektive trafik. Strejken er vendt mod en ny skærpelse af kravene til dagpengemodtagere. En stor demonstration er ved at samle sig i Helsingfors.

Krigsoprustning koster velfærd!
Sig Nej til krigsbudgettet!
Vi vil ikke være en brik i USA’s og NATO’s angrebskrige!
Udtalelse fra Arbejderpartiet Kommunisterne

Åbent protestbrev: Løslad Ahed Tamimi fra israelsk fængsel – NU!
I dag den 31. januar fylder  den palæstinensiske pige Ahed Tamimi 17 år – politisk fange i et israelske fængsel. Dette er et åbent brev til de israelske myndigheder fra Aheds venner i Danmark.
Af Aheds Venner I Danmark


Nyt nummer af Unity & Struggle på engelsk – nr. 35

Unity & Struggle er det engelske navn på CIPOML’s internationale tidsskrift med bidrag fra de marxistisk-leninistiske partier verden over. CIPOML står for Den internationale konference af marxistisk-leninistiske partier og organisationer.
Nu foreligger nr. 35, oktober 2017 med bidrag fra 16 partier, indbefattet Arbejderpartiet Kommunisterne.

 

Faglig konference i Norge: Fagbevægelsen må mobilisere mod krigspolitikken og den kommende NATO-øvelse
Den norske faglige konference i Trondheim vender sig imod den kommende NATO-øvelse Trident Juncture. I en udtalelse opfordrer 622 tillidsvalgte fagbevægelsen til at mobilisere mod øvelsen og den norske krigspolitik.

ALDRIG MERE DEN SAMME
Digt af Bente Jensen
KPnetBlogs

Verdens mindst korrupte land: Løkke og kvotekongerne
Vi ved alle, at man ikke kan købe sig til politisk indflydelse i Danmark. Danske politikere er ikke til salg. Slet ikke landets statsminister. Danmark er verdens mindst korrupte land.

DR-besparelser sigter mod politisk kontrol og privatisering
Anført af DF har de borgerlige i længere tid løbet storm mod DR. Desværre hjulpet af institutionens ledelse gennem fejldispositioner har man hetzet DR for ”at sløse med pengene”.
Af Henrik Herløv Lund, økonom og samfundsdebattør

NATO har udpeget Danmark som opmarchområde for krigstropper
NATO har dikteret Danmark en rolle, som vores krigspolitikere lydigt følger i det nye  ‘forsvarsforlig’. Vi skal være landet hvor NATO-tropperne modtages og samles til krig mod Rusland.

Synspunkt

Naziopmarch: Hvad sker der med Ukraine?
Der er grund til øget fokus på udviklingerne i Ukraine, som kan blive eksplosive. Den økonomiske og sociale situation bliver stadig værre. Kiev-regimet er i krise – og i kulisserne forberedes en ‘stærk mand’.
Af Klaus Riis

 

Kommunistisk Politik Digital samler hver 14. dag  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et elektronisk nyhedsbrev. Det er gratis.

Bestil det på mail:
kompol@apk2000.dk

Se tidligere numre af Kommunistisk Politik Digital – Nyhedsbrev her

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

KPnet 13. februar 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne