Verdens mindst korrupte land: Løkke og kvotekongerne

Vi ved alle, at man ikke kan købe sig til politisk indflydelse i Danmark. Danske politikere er ikke til salg. Slet ikke landets statsminister.Danmark er verdens mindst korrupte land.

Af Kommunistisk Politik

Statsminister Lars Løkkes fond har modtaget 190.000 kr. fra 12 fiskerivirksomheder. Det udgør mere end halvdelen af dens samlede midler. Men det har selvfølgelig ingen sammenhæng med, at Venstre og VLAK-regeringen fører netop den kvotepolitik, storfiskerne ønsker.

At Løkke og hans kone tager imod en af storfiskernes tilbud om at benytte hans sommerhus til en privat ferie har slet ikke noget med noget at gøre. Lars Løkke er ukorrupt.

Og hvad landets statsminister i det hele taget foretager sig, er i det store og hele en privatsag. I al fald har Lars Løkke afvist at svare på 5 ud af 6 skriftlige spørgsmål til ‘samrådet’ i folketinget om sagen onsdag. De falder under kategorien ‘private forhold’, siger han. Der er ingen sammenhæng mellem hans statsministerpost og hans rolle i Løkke-fonden, der har hans kone som formand.

Den har et ædelt formål, som landets største fiskere slutter op om uden at forvente nogen form for modydelser: Løkke-fonden skal hjælpe unge drenge på kanten tll ‘en plads i fællesskabet’, som det hedder.

I Danmark findes korruption ikke. Vennetjenester er noget helt andet.

Se også

Topti: Her er de største ‘kvotekonger’
DR

18 fartøjer fanger halvdelen af Danmarks fisk
Af Greenpeace

Korruption og pengemagt i dansk politik: De hemmelige erhvervsklubber
KPnet 30. maj 2016

 


Dette er en artikel fra KPnet. 

Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgives af APK Arbejderpartiet Kommunisterne


KPnet 30. januar 2018Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne