Kommunistisk Politik: Nyhedsbrev uge 46-47, 2017

NYHEDSBREV

De vigtigste artikler fra KPnet og KPnetBlogs
Uge 46-47, 2017

 

Kommunalvalg 2017: Ikke et valg der
rykker for alvor

Kommentar KPnet
Den stadig voksende folkelige modvilje mod regeringschef Løkke og hans brutale nedskæringspolitik viste sig i form af en pæn vælgerlussing. Socialdemokratiet gik lige så meget frem som landets største parti. Og så er det tid at fundere over venstrekræfternes rolle.

Efter kommunalvalget: Sociale bevægelser vælger Enhedslisten og Alternativet fra
Kommentar Kommunistisk Politik/KPnet
Enhedslisten og Alternativet har sagt nej til at overtage  Anna Mee Allerslevs omstridte post som beskæftigelsesborgmester i København. Aktivister fra de sociale bevægelser kalder det et forrædderi. Det rejser vigtige spørgsmål om forholdet mellem de sociale kampe og partierne og det parlamentariske system. Om parlamentariske muligheder kontra parlamentariske illusioner.

Vi fordømmer USA’s terrorlistning af Korea
Af Venskabsforeningen Danmark-DDF Korea
Udtalelse fra den ordinære årlige generalforsamling i Venskabsforeningen Danmark-Den Demokratiske Folkerepublik Korea

Kan det virkelig passe?
Af det antifascistiske tidsskrift Håndslag
Kan det virkelig passe at Danmark i løbet af syv måneder brugte 656 millioner på at smide 923 bomber fra de danske F16-fly? Samtidig med at kommunerne skulle spare på velfærden?

Vittigt, Varieret, Vægtigt, Vidende, Vigtigt Vidnesbyrd, Værd at opleve – Peter Larsen i “Mens vi venter på Irakkommissionen”
Teaterstykket “Mens vi venter på Irakkommissionen” fremdrager den for nogen glemte Irak krig – hvor kom den fra? Hvorfor gik USA, og hvorfor gik Danmark i krig? Fra hylende morsom til den dybeste alvor.

Finland bliver 100: Den russiske revolution gav grønt lys for selvstændighed
Den 6. december fejrer Finland sin 100 årsdag som selvstændigt land. Den finske uafhængighed og løsrivelse fra Rusland blev blåstemplet af Lenin og Stalin.

Kan varmt anbefales: Den unge Karl Marx
Filmanmeldelse af Poul Andersen
Filmen handler om det den siger. Nemlig om den unge Karl Marx. Den videnskabelige socialismes fader og hans medkæmper Friedrich Engels.

Nye krigsforberedelser: NATO gør Europas veje klar til tunge våben
USA og præsident Donald Trump er dybt involveret i spændinger og oprustning i Asien, men det betyder ikke at presset mod Rusland og krigsforberedelserne i Norden og Europa er lagt på hylden – tværtimod. På mødet for NATO’s krigsministre tidligere på måneden tog man nye og store skridt, der lægger planer for Europa som krigsskueplads. 

COP23: Kapitalismen ejer ikke evnen til at stoppe klimakatastrofen
I disse dage er COP23 gået ind i sin afsluttende fase, hvor stats- og regeringslederne træder ind på klimascenen. Det sker i en situation, hvor meldingerne om verdens klimatilstand er dybt alarmerende. CO2-udledningerne stiger igen, og reel handling for at vende udviklingen er minimal. Det ’tipping-point’, hvor klimaforandringerne efter forskernes vurdering vil løbe løbsk er meget tæt på.

Tidsskriftet Kommunistisk Politik – ENHED og KAMPTiltrængt revolutionært teoretisk tidsskrift: Kommunistisk Politik/ENHED OG KAMP giver perspektiv og ballast
Første nummer af det nye kvartalstidsskrift Kommunistisk Politik/ENHED OG KAMP, som nu er udkommet, er en stærkt tiltrængt guide til revolutionær teori og politik.

Erhvervspakken er klassepolitik – betales af forringelser og nye nedskæringer
VLAK-regeringen, R og DF har sammen vedtaget en erhvervspakke, der uddeler gaver til virksomhedsejere og spekulanter. Forliget betales af det ’råderum’ der bl.a. er skabt af nedskæringer for kontanthjælpsmodtagerne og forlængelsen af pensionsalderen, og af nye forringelser på den kollektive trafik og folkesundheden.


Vive La Revolution: Fælles europæisk fejring af 100-året for Oktoberrevolutionens sejr
Festmødet i Paris den 11. november til fejring af Oktoberrevolutionen var en vigtig politisk manifestation, hvor den europæiske ML-bevægelse omkring IKMLPO samlede inspiration til den kommende kamp for de europæiske revolutioner. Det var befriende blottet for sentimental nostalgi

Synspunkt

Kommunalvalg17: Ændrer det på noget?
Kommentar KPnet
En større kampagne for at få folk lokket i stemmeboksen til kommunalvalget er i fuld gang. De systemfaste medier fokuserer ind på valget med personhistorier og forsøg på at definere ‘valgets vigtige spørgsmål’. Interessen er mådeholden. Stadig flere tvivler på at det forandrer noget.

 


Nyhedsbrevet udsendes hver anden uge af Kommunistisk Politik/KPnet. Det er gratis.

Bestil eller afbestil det på mail  kpnet.dk/kontakt/

 

KPnetavisenSe flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES
– eller på FACEBOOK

Udgives af APK Arbejderpartiet Kommunisterne


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne