Ved 100 året for Storbritanniens zionistiske Balfour-deklaration – Tale af Gerd Berlev

Balfour_100_aar_kbh

Tale den 3. november 2017 på Balfour demonstrationen foran den britiske ambassade ved Gerd Berlev ”Tid til Fred”

Den britiske kolonimagts Balfour erklæring for 100 år siden – med støtten til zionistisk opbygning i Palæstina – betragtes af palæstinensere på de besatte områder og i diaspora, med rette, som en katastrofe.

Det er ikke nogen festdag i dag. Vi udtrykker i dag vores foragt for Balfour-deklarationen, og opfordrer den danske regering til at anerkende Palæstina. Briterne støttede med deklarationen for 100 år siden zionisternes plan om overtagelsen af Palæstina og dermed også oprettelsen af den imperialistiske magtbase for opdeling af Mellemøstens rigdomme.

Det var en erklæring der kunne udnyttes: Den blev en katalysator for den zionistiske udvikling i årene efter. Den kulminerende med oprettelse af apartheidstaten Israel og den efterfølgende etniske udrensning ved Nakba, ”den store katastrofe” i 1948. Med en fortsat udvikling af apartheidstaten Israel og den efterfølgende illegale besættelse og kolonisering af Vestbredden og Gaza hvor palæstinensere lever under ubærlige forhold.

Det er en zionistisk udvikling hjulpet på vej af Europas og især Tysklands forbrydelser overfor jøder, forbrydelser palæstinenserne ikke har haft del i. En historisk uretfærdighed hvor palæstinenserne betaler en umenneskelig pris. Palæstinensere bliver i dag behandlet som undermennesker i deres eget palæstinensiske land mens det zionistiske Israel forfølger sin politik for et StorIsrael.

Det israelske ”jødiske hjem” blev til et tvangsherredømme over det palæstinensiske folk, med særrettigheder for jøder. En virkelighed med zionistisk forfølgelse af palæstinensere.
Det er en udvikling, som har betydet at den tidligere sympati for Israel blandt befolkningerne nu mere og mere forvandles til en aktiv sympati for det undertrykte palæstinensiske folk. Den zionistiske misbrug af holocaust som dække over Israels forbrydelser overfor palæstinenserne har ikke længere sin virkning, på trods af gentagne forsøg på at gøre enhver modstand imod Israels undertrykkelse og besættelse til udtryk for ”antisemitisme”.

Millioner af Palæstinensere bor idag spredt over hele verden, mens landet befolkes af indvandrede jøder og Israels overherredømme og besættelse antager stadig mere groteske og umenneskelige former og den oprindelige befolknings rettigheder groft undertrykkes.
Zionismen sikrer at jøder, uden forbindelse med Israel / Palæstina i 2000 år automatisk har ret til indvandring mens palæstinensere i diaspora der blev fordrevet for snart 70 år siden af Israel – nægtes muligheden for at få opfyldt deres legitime ret til at vende tilbage.

Det er ikke stormagter og regeringer der støtter Palæstina, men derimod mere og mere en solidaritet som vokser op nedefra og udtrykker støtten til det palæstinensiske folk.
Israels zionisme, apartheid og racisme bliver fordømt af folkene i verden og den verdensomspændende BDS bevægelse har fået mere og mere momentum.

Tid til fred – aktiv mod krig støtter den palæstinenske befolknings kamp mod besættelse, undertrykkelse af rettigheder, grov udnyttelse og indespærring.

Et frit Palæstina for alle er målet.

Leve Palæstina.

Besættelse, zionisme, apartheid og racisme har ingen fremtid.

Solidaritet med det palæstinensiske folk

Boykot apartheid Israel – For et Frit Palæstina

KPnet 3. november 2017

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne