Anna Mee Allerslev – fældet af den sociale bevægelses kamp mod fattigdomsreformerne

Anna Mee Allerslev har nu trukket sig fra posten som borgmester i København. Hun var blevet et usædvanligt dårligt kort for De Radikale så tæt på byrådsvalget, da hun stod afklædt som den brutale #annaansvarsløs der med nidkærhed sikrede fattigdomsreformerne gennemtrumfet i Københavns Kommune. Oveni lagde hun de pinlige eksempler på personlig udnyttelse af sin stilling og ihærdige forsøg på korruption.

2017-06-28 16_08_20_anna_ansvarsloes
Officielt blev det Anna Mee Allerslevs ublu udnyttelse af borgmesterposten til egen vinding, der fældede hende. Sagerne med at holde sit bryllup gratis på rådhuset og jagte personalet for at sikre alt fra kagefade til lukning af rådhuset på dagen blev lagt ud i pressen og det samme skete med Allerslevs intense lobbyvirksomhed for en personlig ven.

Reelt var det dog først og fremmest oprøret fra neden der fik hendes position til at vakle, men med tavsheden i pressen omkring dette forsøger man at sikre at kommunens praksis holdes under radaren op til kommunalvalget – og herefter.

Københavns Kommune er det sted i landet hvor førtidspensionsreformen i højest grad fortolkes efter sit formål – at spare på førtidspensionerne og lade mennesker hutle sig igennem på fattigdomsydelser, mens de presses i endeløse afprøvninger og aktiveringer.

Gentagne gange har reformramte og andre demonstreret foran Københavns Rådhus med krav om førtidspension til alvorligt syge. Og bevægelsen har bredt sig til hele landet, hvor der i en række jyske byer samles til demonstrationer mod førtidspensionsreformen, kontanthjælpsloftet og 225 timers reglen. Næste gang er det i Randers: Aktion for systemets ofre i Randers.

Skrot fattigdomsreformerne!

Bevægelsen kombinerer både kampen mod de konkrete politikere og kommunernes stramme håndhævelse af loven. Anne Mee Allerslev vogtede nidkært over kommunens og statens penge, mens hun og alle andre forsøger at frasige sig ansvaret. Fra regeringen skyder man skylden på kommunernes administration af lovgivningen.

Linda Villadsen, aktiv i aktionerne for de reformramte i København skrev i sommers i en åben opdatering på facebook:

-For en måned tid tiden var Anna Mee i Lorry. Hun blev interviewet om de mange sager i København. Under interviewet fralagde hun sig ethvert ansvar for sagerne og gentog igen og igen, at hun ikke kunne gøre noget og at Københavneres oplevelser i den forbindelse intet havde med hende at gøre. Det faldt naturligvis de reformramte for brystet. De vidste at borgmesteren talte usandt. Selv om loven ER stram har kommunerne stadig et manøvrerum – og de bruger det ikke. Gennem lang tid – for nogle år siden, havde de reformramte forsøgt at få Anna Mee i tale – uden succes. De besluttede sig for at prøve igen – og med andre metoder end tidligere.

Nu har kampen fået et konkret resultat – at Anna Mee Allerslev er fjernet som borgmester. Bevægelse vil uden tvivl bide sig fast og kræve at kommunen fuldstændigt skifter sin praksis under den nye borgmester, og ikke mindst må ‘reformerne’ fuldstændigt skrottes.

 

KPnet 26. oktober 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne