Skatterodet fortsætter – Oktober Radio Århus

Udsendelsen 24. juni 2017

Oktober Radio

I dagens udsendelse kommer vi først ind på , hvorfor endnu en omstrukturering i Skat, og nok så mange undersøgelser, ikke vil få skandalerne til at stoppe.

Det store mørketal i verdensøkonomien er nemlig slet taget med i diskussionen, og det eneste, der er sikkert, er at kapitalens frie bevægelighed, og ret til at skalte og valte med profitten, står uantastet. Og staten anser det for den fornemmeste opgave at fjerne lovgivning og regulering og eventuelle institutioner, der står i vejen for at pengene kan fortsætte med at fosse ud af kassen til verdens allerrigeste.

Læs også
SKAT omorganiseres og udflyttes – Ingen grund til tillid

Udviklingen i Mellemøsten har på det seneste gjort det helt tydeligt, at der er nogle konflikter i den amerikanske alliance mellem alle de forskellige imperialistiske interesse i krigen mod Syrien. På den ene side står Qatar og Tyrkiet, og på den anden står Saudi-Arabien, og så er der USA og Israel, og de længe forfulgte kurdiske mindretal osv.

Alle ønsker sig en bid af Syrien. Også Danmark er involveret i bombetogter, og det er næsten umuligt at holde styr på alle de krigsforbrydelser som den danske regering har kastet landet ud i.

Læs også
Magtdemonstration mod Det Muslimske Broderskab, Qatar og Tyrkiet

Til sidst kommer vi ind på en overset del af naturen, der er reduceret markant i de senere årtier: Det er insekterne. En amatørgruppe i Tyskland har igennem en årrække systematisk indsamlet og gemt insekter fra bestemte områder, og det datamateriale viser, at mængden siden 80erne er reduceret med op mod 80 procent nogle steder.

Det er af enorm betydning for hele fødekæden, og en ulykke på linje med efterkrigstidens store menneskeskabte miljøkatastrofer med DDT og kviksølvudledninger osv..

Læs om undersøgelsen her
Where have all the insects gone?

HØR HELE UDSENDELSEN HER

Flere udsendelser fra Oktober Radio Århus

 

KPnet 25. juni 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne