Den tyrkiske arbejderklasses dagblad Evrensel nu som daglig netavis på engelsk

Nu er det muligt at følge med i den tyrkiske arbejderklasses kamp på daglig basis også uden at kunne sproget. Arbejdernes dagblad Evrensel har netop startet en engelsk hjemmeside – Evrensel Daily.

Evrensel1

Den engelske udgave vil først og fremmest vil bringe politiske kommentarer og inter views – både fra Tyrkiet og internationalt.

Evrensel (’Universal’ eller ’Global’) så dagens lys for første gang i 1996 og har siden etableret sig som landsdækkende avis for arbejderne i Tyrkiet, tyrkiske, kurdiske o.s.v. Det er sket trods dramatiske forfølgelser, arrestationer, beslaglæggelser, retssager, mord på en journalist og senest repression fra Erdogan-regimet.

I et interview fortæller chefredaktøren Fatih Polat at Evrensel udsprang af arbejdernes og de offentligt ansattes massekampe i slutningen af 1980erne og 90erne.:

– På et tidspunkt hvor de arbejdende masser er på gaden med en ønske om en ny verden, og hvor nøden, terror, krig, racisme og reaktion er udbredt, er de positive udsigter for arbejderpressen klart forbedrede.

Fatih Polat  fortæller også om de økonomiske og andre praktiske vanskeligheder, udgivelsen af et dagbled uden stlærke kapitalgrupper i ryggen står over for, ved siden af den politiske repression. Indtil videre er det udkommet i mere end 20 år.

Læs hele interviewet med Fatih Polat her
Story of the Evrensel Newspaper, since 1996

Avisen udgives af Tyrkiets Arbejderparti EMEP – medlem af Den internationale Konference af marxistisk-leninistiske partier og organisationer CIPOML.

FØLG EVRENSEL DAILY HER

 

 

KPnet 27. maj 2017 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne