Amnesty International hetzer til krig mod Assad: Fører kampagne om massehenrettelser uden beviser eller dokumentation

En rapport fra Amnesty International har trukket overskrifter i de borgerlige medier i den vestlige og arabiske krigskoalition. Assad-regimet i Syrien skal angiveligt have brugt militærfængslet Saydnaya til at gennemføre grusomme massehenrettelser af 13.000 regimemodstandere. Problemet er at rapporten bygger på rygter og er uden konkrete beviser eller håndfast dokumentation. I de senere år har Amnesty indtaget en stadig mere politisk rolle – for Vestens krige.

Amnesty-NATOAmnesty International tager rollen som støtter af Vestens krige

Mainstream-medierne i NATO-landene og i de reaktionære arabiske lande (som Al Jazeera) har været fulde af rædselsberetninger om det syriske Assad-regimes påståede grusomheder. Den generelt respekterede humanitære menneskerettighedsorganisation Amnesty International har udsendt en rapport om militærfængslet Saydnaya, hvor angivelig 13.000 fanger – mænd og drenge -skal være henrettet i de seneste år.

Rapporten hedder ’Human Slaughterhause – Mass hangings and extermination at Saydnay Prison Syria’

Dansk Amnesty giver den følgende introduktion med på vejen:

”Kun 30 kilometer nord for millionbyen Damaskus gennemfører det syriske regime hvert år tusindvis af hængninger uden rettergang. De seneste fem år har op til 13.000 drenge og mænd mistet livet med bind for øjnene og et reb om halsen i en kælder under Saydnaya-fængslet. De kendte ikke deres skæbne, før rebet strammede om halsen. De fleste antog, at de var ved at blive overført til et andet fængsel. Inden hængningen var de blevet tortureret, voldtaget, sultet og nægtet lægehjælp.

Langt de fleste ofre er civile drenge og mænd, hvis eneste forbrydelse var at være mistænkt for at ønske et andet styre end Assads diktatur. Og forbrydelserne fortsætter.

Amnesty har under arbejdet med rapporten talt med 84 vidner. Tidligere fanger, afhoppede vogtere, dommere og andre ansatte i fængslet har nu givet verden indsigt i præsident Assads mørkeste hemmeligheder. Nøglevidner er interviewet to eller tre gange for at undersøge, om beretningerne er konsistente og stemmer overens.”

At Amnesty International sætter sit navn bag en sådan rapport skulle  være en garanti for dens korrekthed. Den er da også modtaget med noget, der ligner begejstring af de medier, der har støttet den vestlige støtte til de islamistiske oprøreres krig mod Assad-regimet og fortalerne for vestlig intervention. Både den ny amerikanske administration og den danske regering taler om skabelsen af ’sikre zoner’ i Syrien – det vil sige en reel opsplitning af landet.

Se K: Opret sikre flygtningezoner i Syrien

Problemet er, at rapporten ikke fremlægger nogen virkelig dokumentation eller solide beviser. En grundig gennemgang af den i en artikel offentliggjort af den kritiske canadiske internetportal Global Research kommer til den konklusion, at der ikke er nogen som helst beviser for Amnestys påstande

Se
Amnesty Claims Mass Executions In Syria, Provides Zero Proof

Ifølge rapporten er mellem 5000 og op til 13.000 mellem september 2011 og december 2015 blevet henrettet i militærfængslet, der rummer10-20.000 personer. Amnesty selv bruger i overskrifter tallet 13.000 – og mange af de borgerlige medier blæser det derpå op til MINDST 13.000.

Men hvad bygger disse tal på? Er der fotografier, film, verificerede navnelister over tusinder af personer og andre fysiske beviser? Det hele viser sig at være baseret på rygter og formodninger, og at de fleste af ’vidnerne’ er modstandere af Assad-regimet (formentlig tilhængere af ’oprørerne’), og mange af dem lever ikke i Syrien.

Det er velkendt at ’oprøret mod Assad’, indbefattet de islamistiske oprørsgrupper, har været finansieret og støttet af USA og Vesten og deres reaktionære arabiske allierede. Vidnerne er fundet af andre NGO’er af samme slags som Amnesty selv, der modtager tilskud fra vestlige offentlige kasser. Det gælder bl.a. Urnammu for Justice and Human Rights, the Syrian Network for Human Rights, and the Syrian Institute for Justice and Accountability. Og det meste af hvad de har at fortælle er noget de ‘har hørt fra andre’. Sådan noget kaldes også rygter og løs snak.

Af de angiveligt 13.000 dræbte har Amnesty kun været i stand til at komme med 95 navne, og de er ikke uafhængigt verificerede. De resterende tusinder er der bogstavelig talt intet spor af. Formodentlig fordi de er frit opfundet.

Nogle henrettelser er forekommet i fængslet. Det er et militærfængsel med en tilknyttet militærdomstol. Det er et land i krig – og militærdomstole kan idømme dødsstraf til f.eks. spioner eller sabotører. Det gør imidlertid det ikke til ’henrettelser uden dom’ (’extrajuridical killings’), som Amnesty-rapporten påstår.

Der er grund til at antage, at rapporten er endnu et led i propagandakrigen mod Assad-regimet, der bruges til at legitimere vestlig indblanding.

Amnesty har gennem de seneste fem år bedrevet en konstant propagandakrig mod Assad-styret. Senest støttede organisationen demonstrationerne til støtte for oprørerne under overskriften ’Save Aleppo’ og udmalede et andet skrækscenarie af grusomheder, hvis Assad og den syriske regeringshær tilbagererobrede den oprørsbesatte østlige del af byen. Massakrerne udeblev, men i stedet for at kaste et kritisk blik på sin politik, har Amnesty lanceret denne nye kampagne mod Assad-styret – og for opsplitning af Syrien.

Tim Heyward, en tidligere støtte af Amnesty International, beretter her om hvordan han opdagede, at Amnesty har løjet konsekvent om forholdene i Syrien

How We We ’re Misled About Syria: Amnesty International

Han gennemgår blandt andet, hvordan Amnesty har været på pletten med anklager mod Aassad for krigsforbrydelser siden december 2011, hvor det vestligt støttede ’oprør’ brød ud.

Amnesty er i fuld gang med at optræde i en politisk rolle, der vil underminere respekten og tiltroen til organisationen. Det danske Amnesty gør det samme. Det var medarrangør ikke bare af Aleppo-demonstrationer, men også af Kvindemarch mod Trump – men har aldrig deltaget i protesterne mod USA’s erklærede krig mod terror siden 2001 – eller angrebene på Afghanistan, Irak, Libyen eller Syrien.

Læs også

Fredsorganisationer siger NEJ til krig – Ingen danske tropper, fly eller krigsskibe til Syrien!
KPnet 6. februar 2017

Kriminel aggression mod Syrien: Krigskoalitionen og Danmark vil opsplitte landet
KPnet 24. januar 2017

White Helmets i Syrien: Brikker i USA og NATO’s krig
KPnet 3. oktober 2016

 

KPnet 8. februar 2012


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne