Venstrefløjsmedier i krise – Lyt til Oktober Radio Århus

Oktober butik aarhus
UDSENDELSEN 21. JANUAR 2017

Da bestyrelsen for netmediet Modkraft.dk forleden annoncerede, at de vil lukke deres side ned ved udgangen af måneden, har vi valgt at bruge en del af udsendelsen på at reflektere over hvorfor det står så sløjt til med medier på venstrefløjen. Der bliver dog også plads til at vende Brexit, hvor Theresa May har holdt sin programtale, og har meldt ud at Storbritannien vil helt ud af EU – ikke halvt.

Den daglige netavis KPnet.dk er den eneste i Danmark der tager en klassekampsdækning seriøst, med en klar antiimperialistisk og antikrigs vinkel, og med god international dækning. Men Modkraft og flere andre medier har også hver deres styrker, og for Modkraft har det været positivt at den i perioder var samlingspunkt for begivenheder på den mere aktivistiske politiske scene. Og dertil har haft plads til en god debat.

Flere andre medier der er afhængige af mediestøtte vil forsvinde eller indskrænke over de kommende år.

Dette må også ses i sammenhæng med at borgerskabets budget til reklamer, underholdning og propaganda er vokset til et gigant mia. beløb. Dette misforhold er en af årsagerne til at reaktionen vinder frem.

HØR HELE UDSENDELSEN HER

KPnet 22. januar 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne