Venskabsforeningen Danmark-Den Demokratiske Folkerepublik Korea: Vi tager afstand fra NATO’s trusler mod Nordkorea

NATO’s politiske råd har fordømt Den Demokratiske Folkerepublik Korea og anklaget landet for at destabilisere Nordøstasien ved foretage atom- og missiltest. I realiteten er det USA der blokerer for genoptagelse af 6-parts atomnedrustnings-forhandlinger ved at kræve en ensidig nordkoreansk atomafvæbning før genoptagelse af forhandlingerne.

b52-bomberAmerikansk B-52 bombemaskine fuldt udstyret med atomvåben


Pressemeddelelse fra Venskabsforeningen Danmark-Den Demokratiske Folkerepublik Korea

NATO’s politiske råd – det såkaldte Nordatlantiske Råd – har i torsdags vedtaget en skarp fordømmelse af Den Demokratiske Folkerepublik Korea. NATO’s Nordatlantiske Råd, der reelt er ledet af USA, fordømmer i skarpe vendinger DDF Korea for at destabilisere Korea og Nordøstasien. NATO-rådet siger bl.a. i sin udtalelse, at DDF Korea vedvarende udviser en provokerende og destabiliserende adfærd ved at foretage atom- og missiltest på trods af FN’s Sikkerhedsråds resolutioner. Derfor opfordrer NATO-rådet til, at der indføres endnu skrappere sanktioner og straf imod DDF Korea end de allerede meget omfattende af slagsen.

NATO er selv kendt for at være en aggressiv imperialistisk USA-ledet militæralliance, der har iværksat krige og destabilisering i flere lande. Af alle fordømmer NATO så det lille selvstændige DDF Korea, der har valgt en anden samfundsudvikling end den neoliberalistiske globalisering og går imod strømmen. Efter årtier med amerikansk atomoprustning og truende krigsøvelser i Korea har DDF Korea modvilligt set sig nødsaget til at udvikle et tilstrækkeligt afskrækkende forsvar stående overfor verdens stærkeste militære supermagt USA. En supermagt, der endda igennem 66 år har haft og fortsat har op mod 40.000 soldater og et gigantisk våbenlager permanent stationeret på koreansk jord. I det lys finder vi NATO-rådets udtalelse for helt absurd.

NATO’s Nordatlantiske Råd kræver i sin udtalelse også, at DDF Korea vender tilbage til 6-partsforhandlingerne i Beijing om koreansk atomnedrustning. Det lyder smukt, men ved NATO ikke, at der ikke er noget DDF Korea hellere vil? DDF Korea ønsker mere end nogen part at se et helt atomvåbenfrit Korea og verden for den sags skyld. Det er USA, der blokerer for genoptagelse af 6-parts atomnedrustnings-forhandlinger ved at stille forhåndsbetingelser om garantier for en ensidig nordkoreansk atomafvæbning før genoptagelse af forhandlingerne.

NATO bidrager med sin udtalelse bestemt ikke til en fredelig udvikling i Korea. Tværtimod puster NATO til ilden og medvirker til konfliktoptrapning i Korea.

Venskabsforeningen Danmark-DDF Korea tager skarp afstand fra NATO’s indblanding i Korea og trusler imod DDF Korea. Vi opfordrer til den bredest mulige opbakning til en klar afstandtagen fra NATO’s Korea-udtalelse.

 

 

 

KPnet 19. december 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne