Nej til uddannelsesloft: Mere end 70.000 underskrifter – Kom til manifestation på Frue Plads 18. december kl. 15

70.000 protestunderskrifter er allerede afleveret – og indsamlingen på nettet fortsætter. Manifestationen i København den 18. december kl. 15 er arrangeret af Danske Studerendes Fællesråd, Pædagogstuderendes Landssammenslutning, Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende, Sygeplejestuderendes Landssammenslutning , Lærerstuderendes Landskreds, Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Landssammenslutningen af Handelsskoleelever og Erhvervsskolernes ElevOrganisation.

nej_til_uddannelsesloft_18_dec_2016

Grundlag for manifestationen:

Mandag den 19. december skal L69, Venstre, Socialdemokraternes og Dansk Folkepartis lov om uddannelsesloft, 3. behandles i folketinget. Hvis lovforslaget bliver vedtaget, kommer det til at betyde, at tusindvis af studerende bliver låst fast i deres uddannelsesforløb uden mulighed for at vælge om. Allerede nu oplever vi enorm stor usikkerhed ude på studierne, og mange har allerede taget konsekvensen af det håbløse lovforslag, og droppet ud af deres uddannelse.

Derfor mødes vi dagen inden loven skal 3. behandles. Vi bliver nødt til at sende et klart signal om, at vi er rigtig mange, der vil en anden vej for vores uddannelser. Vores uddannelsessystem skal være fleksibelt, vi skal have lov til at vælge om og vi skal have muligheden for at uddanne os hele livet igennem. Uanset om lovforslaget bliver stemt ned til 3.behandlingen eller startskuddet til en lang kamp mod uddannelsesloftet, så er det vigtigt at vise at vi siger fra, både nu og i fremtiden, hvis ikke lovforlaget bliver taget af bordet.

Når vi mødes på Frue plads, vil der være talere, både fra organisationerne, men også fra nogle af dem, der lige nu er i klemme, og hvis uddannelse afhænger af hvad politikerne stemmer til 3. behandlingen.

Se mere om eventen på facebook

Nej til uddannelsesloft

Underskridtsindsamlingen fortsætter

Udover at deltage i manifestationen, kan man støtte kampen imod uddannelsesloftet ved at gøre som mere end 70.000 andre og skrive under på denne underskriftindsamling på følgende link:

https://www.wechange.dk/indsamling/uddannelsesloft-99/

Denne underskriftindsamling er igangsat af et flertal af kollegiet Regensens nuværende beboere, og kan deles af alle, der gerne vil støtte op om initiativet.

Den 13. december afleveredes mere end 70.000 underskrifter til udvalgsmøde i Uddannelses og forskningsudvalget. Men indsamlingen af underskrifter fortsætter.

Initiativtagerne skriver:

Vi håber også at I vil blive ved med at dele underskriftindsamlingen i jeres netværk så endnu flere vil skrive under. Så kan vi måske aflevere endnu en portion til de ansvarlige politikere.

Så kan vi måske aflevere endnu en portion til de ansvarlige politikere.

Derudover vil vi gerne sige tusind, tusind tak for den overvældende støtte. Vi nåede 57.455 underskrifter (1 % af Danmarks befolkning) på under 4  døgn og tillod os at være ambitiøse da vi hævede målet til 2%. Dette mål håber vi stadig at opnå efter første part af underskrifterne er afleveret. 

Link til lovforslag L 69

 

KPnet  15.december 2016 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne