Fidels død frembringer store og triste minder – Reflektioner og håb for socialisme – Af Ron Ridenour

Den amerikanskfødte forfatter og journalist Ron Ridenour fortæller i indlægget om Fidel Castros og den cubanske revolutions betydning, også for hans egen personlige stillingtagen: “Det var Cubas revolution, der vækkede mig til virkeligheden”. Elementer i Cubas senere udvikling måtte Ron Ridenour til gengæld tage afstand fra.

fidelcastrotaler-i-havana-efter-invasionen-i-svenebugtenFidel Castro taler i Havana kort tid efter USA’s invasionsforsøg i Svinebugten

“Yankee Go Home”, “Out of Cuba”, “Cuba Si, Yankee No“!

Vi sang og vi stod med plakater foran den amerikanske Federal Building i Los Angeles, Californien den 19. april, 1961. Det var her, jeg blev medlem af Fair Play for Cuba Committee.

Dette var første gang jeg demonstrerede, og her var jeg: En modstander af mit land, som jeg havde “forsvaret” mellem 1956 og 1960. Jeg var for nylig blevet udskrevet fra United States Air Force. Men hvad havde jeg lært  i disse år?

At USA var aggressoren. Vi overfløj og chikanerede hele tiden russisk, kinesisk og cubansk territorium uden modstand, mens vi soldater havde ordre til at skyde mod “fjenden” hvis de gjorde det samme. Dog foretog de aldrig nogen “ulovlig indtrængen”.

Det var Cubas revolution, der vækkede mig til virkeligheden –  at USA var morderisk med sin dominerende udenrigspolitik der gik helt tilbage til landets uafhængighed fra Storbritannien.

Læs hele indlægget på KPnetBlogsDette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne