Kontanthjælpsloft: ’Ingen tvivl om at meningen er at skabe en sulten og syg underklasse’

Kontanthjælpsloftet og den umulige 225-timers regel er bare nogle af de angreb, som arbejdere og arbejdsløse, syge og nedslidte udsættes for. Kan det virkelig være en bevidst politik for at skabe sult og fattigdom? Ja – det kan …

aarhus_kampflyProtesterne mod nedskæringspolitikken vokser over hele landet –
Her fra Århus 15. september 2016 – Foto KP

Kontanthjælpsloftet træder i kraft 1, oktober. Mere end 40.000 har fået ’et varslingsbrev’ om at de risikerer dyb fattigdom. Men brevet er uforståeligt, og mange er ikke klar over, hvad der forestår.

Se artiklen i avisen.dk
“Sjofelt og frækt”: Breve til kontanthjælpsmodtagere er uforståelige
avisen.dk 14. september 2016

Bloggeren og journalisten Johnny Larsen er ude med en klar melding om, at der er tale om en bevidst politik for at skabe sult og fattigdom.

I en slags åbent brev skriver han som en kommentar til artiklen i avisen.dk:

”Der er jo ingen tvivl hvad meningen er: At skabe en sulten og syg underklasse, så den gældsfængslede middelklasse og den del af arbejderklassen, der stadig har arbejde har noget at være bange for.

Desværre er det en udvikling som fandt sin legitimering, da S overtog roret og første V-politik i fire år.

Hverken minoritetspartiet Venstre eller det ultraliberalt styrede Socialdemokrati mangler den viden og indsigt, der skal til, for at forstå hvordan virkeligheden er… de er bare fløjtende ligeglade.

Det er en slags organiseret ondskab, som driver den magtfulde højrefløj, der består af S & V beredvilligt assisteret af DF, der gør hvad som helst for en sukkerknald.

Kære politikere i Venstre (inklusive erhvervsfolk med ministerposter) og Socialdemokraterne: I graver en grav for fred og sameksistens… Det er et historisk faktum… og ingen sten foran Christiansborg eller overvågning af internettet kan ændre en skid på det…

Tag jer sammen!”

Fra en helt anden kant lyder også en advarsel mod at fortsætte med at presse den nyliberale ’reformpolitik’ igennem nu og for enhver pris. Direktøren for Danske Bank Thomas F. Borgen er enig i politikken, men mener, at gennemførelse af topskattelettelser vil føre til splittelse med frustration og social uro til følge.

Han siger til finans.dk:

– Det er åbenlyst, at en lettelse af topskatten er fordelagtigt for økonomien, men hvis danskerne ikke kan se sig selv i skattesystemet og føler, at det er uretfærdigt, splitter du befolkningen. Og så får vi ekstreme holdninger, som ikke fører landet i den rigtige retning.

De ’ekstreme holdninger’ er bl.a. at danskerne kan tænkes at ville følge briterne ud af EU.

Se
Danske Banks topchef advarer mod at lette topskatten
Finans 15. september 2016

Med andre ord: Overklassen begynder  at frygte de folkelige reaktioner på den brutale nedskæringspolitik, dens regeringer og politikere gennemfører.

Der er al mulig grund til at forstærke protesterne mod kontanthjælpsloft, 225-timers regel, integrationsydelse og den brutale nedskæringspolitik over hele linjen.

Se også

Væk med 2025-plan og Finanslov 2017! Væk med Løkke og hans regering!
Arbejderpartiet Kommunisterne

Vi ønsker fred, velfærd, lighed og ægte demokrati: Protester til folketingets åbning den 4. oktober 2016

‘Sult er sundt’, mener Løkke-regeringen – og det er ikke engang løgn
KPnet 16. marts 2016

KPnet 16. september 2016

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne