Artikelserie af Ron Ridenour: SOS forsvar dansk selvstændighed – Socialdemokratiets fallit

I en serie på syv indlæg vil journalist, forfatter og fredsaktivist Ron Ridenour beskrive det danske samfund og dansk politik. Den aktuelle baggrund er den amerikanske valgkamp, hvor Danmark af Bernie Sanders blevet sat op som et ideal for de mange, der ønsker et andet samfund. Ron Ridenour gennemgår i artikelserien, hvordan Danmark under socialdemokratisk ledelse har udviklet sig til et land i krig og med et velfærdssystem under hurtig nedbrydning.

Bernie SandersBernie Sanders begejstrede med sin vision om et socialistisk USA, men endte med at pege på Hilary Clinton som præsidentkandidat

Den aktuelle anledning til artikelserien er den amerikanske valgkamp, hvor præsidentkandidat Bernie Sanders stillede op for Demokraterne på en venstreorienteret politisk linje og vandt stor tilslutning med sin vision om socialisme som fremtidens samfund. Han fremhævede Danmarks som et land bygget på socialistiske principper, et idealsamfund med lighed og velfærd for alle. Heri lå også en drøm om at socialismen er mulig gennem skabelsen af parlamentarisk flertal for et socialdemokratisk parti. Desværre er dette ren illusion. Både hvad angår Danmark som en velfungerende velfærdsstat og forestillingen om vejen til et socialistisk samfund.

Ron Ridenour vil i syv blogindlæg fremlægge sit syn på det danske samfunds indretning, herunder Socialdemokratiets udvikling og rolle. Et Danmark der er i den tættest mulige alliance med et krigsophidsende NATO og hvor skiftende regeringer – også under socialdemokratisk ledelse – i hurtigt tempo nedbryder velfærdsrettigheder med en benhård nyliberal og EU-styret politik. Også de øvrige nordiske landes plads i den globale oprustning vil blive behandlet.

Det er spændende læsning skrevet med en personlig vinkel på baggrund af Rons oplevelser som aktivist og skribent i både Danmark og USA.

Blogindlæggene bringes løbende i amerikanske medier.

Indlæg nr 1:

Scandinavia on the Skids: The Failure of Social Democracy Denmark: SOS Save Our Sovereignty

anker_jorgensen_nej_til_dansk_krigsdeltagelseI first met Denmark’s last truly Social Democratic Prime Minister, Anker Joergensen, in his state office, unannounced, in late 1980.

Grethe and I had just been married. We had met the year before in Los Angeles where I had been a “participatory journalist”, and activist for social/racial/gender equality and against the Vietnam War. I wanted to start a new life with Grethe in her peaceful, social democratic land.

Læs videre på KPnetBlogs
Scandinavia on the Skids: The Failure of Social Democracy Denmark: SOS Save Our Sovereignty

 

 

KPnet 24. juli 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne