Næste stop: Daxit! – Af Rina Ronja Kari

Dansk exit fra EU: Folkebevægelsen mod EU kræver at danskerne får lov at stemme om medlemskab. Men det kræver hårdt arbejde for at skabe et tilstrækkeligt stærkt folkeligt pres, konstaterer Rina Ronja Kari.

rina_danmark_ud_af_eu“Vi skal insistere på, at briternes valg bliver respekteret, og vi skal presse politikerne på Christiansborg til også at lytte til os. Der er brug for alle gode kræfter, hvis den historiske mulighed efter Brexit skal løftes.”

Sådan skriver Rina Ronja Kari, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, i et indlæg, hvor kun gør status på situationen for modstanden i Danmark efter den britiske folkeafstemning, der besluttede at Storbritannien træder ud af EU.

Der spekuleres nu fra nogle af folketingspartiernes side om folkeafstemninger med andre temaer end afstemning om det danske medlemskab.

Se
Brexit: EU-føderalister i chok
KPnet 3. juli 2016

Det er rene afledningsmanøvrer.

Rina Ronja Kari spørger:

“Men hvordan får vi så en folkeafstemning? I Storbritannien kom den kun, fordi Cameron blev mødt af et massivt folkeligt pres fra briter, der var utilfredse med den sociale dumping og de velfærdsnedskæringer, som følger med EU-medlemskabet. Denne utilfredshed blev grebet af flere tværpolitiske kampagner, som til sidst fik presset kravet om en folkeafstemning igennem.

Det er vigtigt at huske på, også selvom mange kommentatorer og politikere på ja-siden gerne vil bortforklare det britiske valg, med at briterne ikke vidste, hvad de stemte om eller stemte på baggrund af fremmedhad.

Hvis håbet om en dansk folkeafstemning skal have gang på jorden, er vi nødt til at skabe et tilsvarende folkeligt pres.”

Læs hele indlægget hos Folkebevægelsen mod EU

Næste stop: Daxit!


KPnet 3. juli 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne