Formanden for 3F-Ungdom: ’Vi går på gaden 1. maj med kravet om 30 timers arbejdsuge – med fuld lønkompensation’

Emil Olsen er uddannet murersvend fra 2009 og har været formand for 3F Ungdom siden 2014. Han mener der skal ske noget med fagbevægelsen. Den skal til at rejse væsentlige  krav i arbejdernes interesse.

De unge 3F’ere går på gaden 1. maj med et markant krav: 30 timers arbejdsuge med fuld lønkompensation.

emil_olsen_foto_Philip_Davali

Emil Olsen – Foto Philip Davali

I et stort interview med Modkraft konstaterer Emil:
–  Hver fjerde 3F’er ikke på arbejdsmarkedet, når de fylder 60 år, fordi folk simpelthen er slidt ned. Når man så holder det oppe imod den tårnhøje pensionsalder, vi som unge 3F´ere har i vente. Ja, så skal der ske noget.

– Samtidig er det jo værd at bemærke, at historisk set har kampen om arbejdstiden altid været et vigtigt element i klassekampen.

Han tilføjer: – Vi mener, det er på tide at rejse krav, der har positive konsekvenser for arbejderklassen. Det er kun rimeligt, at vi kræver mere af den merværdi, vi skaber hver eneste dag ved vores slid, derfor er kravet selvfølgelig også uden løntab.

Den reformistiske fagbevægelse er passiv, mener 3F Ungdoms formand:

– Ser vi på fagbevægelsen i dag, er man gået helt i stå. Ja, flere steder, dog mest i toppen, forsvarer man jo nærmest det bestående uden tøven. Det betyder jo, at man ikke skoler sine medlemmer, ikke sætter initiativer i gang, og at man har været en servicestation, man kan ringe til hvis man ønsker hjælp.

– Men det har aldrig været formålet med fagbevægelsen. Fagbevægelsen har været en levende bevægelse, som er opstået på baggrund af mange timers studier og kamp mod uretfærdighed og for et andet samfund. Jeg tror ikke, at vægten tipper før end, at man indser den del af det igen. Derfor tror jeg, at kollegaerne har svært ved at se meningen med at gå med.

Læs hele interviewet ‘Fagbevægelsen i dag er gået helt i stå’ hos Modkraft
http://modkraft.dk/artikel/fagbev-gelsen-i-dag-er-g-et-helt-i-st

Se også

Emil Olsens tale ved aktionsdagen Tid til fred
KPnet 6. april 2015

Emil Olsen 3F Ungdom: Gå til kamp mod de rigtige problemer
KPnet 3. februar 2015


KPnet 26. april 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne