Ny ulovlig dansk krig under opsejling: Stop udsendelsen af elitesoldater og F-16 fly til Syrien!

Regeringen har allerede besluttet sig, og nu mangler der kun at blive givet grønt lys fra Folketinget. Den amerikanske centralkommando har gjort klart overfor Danmark, at bombardementerne over Syrien skal intensiveres og de ønsker dansk deltagelse. Det har fået Lars Løkke Rasmussen til at fremlægge et forslag til Udenrigspolitisk Nævn om at sende Danmark i krig i Syrien.

_IGP8667 copy 
Siden 2011 har USA og dets allierede arbejdet konkret på at vælte Assad-styret og udradere Syrien som et selvstændigt land. Der er nu gennemført en delvis våbenhvile, hvor ISIS og al-Nusra Front er undtaget og imens foregår der en kamp på liv og død om hvem der løber af med Syrien i en krig der er ikke et spørgsmål om at bekæmpe ISIS, men en imperialistisk omfordelingskrig.

Uopfordret indblanding i Syrien er ulovlig ifølge de folkeretslige regler og dette vil gælde, hvis det danske folketing beslutter at gå ind i Syrien, uanset om det bliver med F-16 fly eller specialtropper.

Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Konservative har på forhånd erklæret sig positive.

Alternativet og Enhedslisten er imod forslaget og SF er ‘skeptisk’. De Radikale forlanger at de folkeretslige regler skal være overholdt. Men det behøver de ikke at tænke så længe over. Det vil de ikke være, eftersom den syriske regering ikke har bedt om at få hverken danske bombefly eller danske spiontropper til landet.

De forsøger at dække sig ind ved at forlange at det er en forudsætning at den lovede danske fangemanual bliver klar. Men det vil aldrig være tilstrækkeligt til at gøre krigen lovlig.

Ifølge officielle udtalelser fra den amerikanske udenrigsminister John Kerry opererer USA med en plan B for Syrien, der skal sættes i værk hvis våbenhvilen ikke falder ud som de ønsker. Den består tilsyneladende af en plan for opsplitning af Syrien i 4 dele efter princippet ”del og hersk”. En gammel imperialistisk plan for Mellemøsten.

USA ønsker at Danmark skal sende specialtropper, der kan arbejde inde i Syrien med efterretning om de konkrete forhold. Angiveligt i forhold til ISIS, men dette vil uundgåeligt betyde at der også kan gennemføres en generel spionage for amerikanske interesser.

Jægerkorpset, Frømandskorpset og F-16 fly

Regeringens konkrete plan lader til at indeholde en storskala udsendelse af tropper fra Jægerkorpset og Frømandskorpset suppleret med danske F-16 fly.

De to korps blev i det seneste forsvarsforlig sammenlagt under en fælles kommando og får en stadig mere fremtrædende plads i Danmarks militære opbygning og krigsførelse.

Der tales meget om ‘nedskæringer i forsvaret’, men specialkorpsene er udset til spydspids i det danske ‘forsvar’ og har ingen problemer med at få bevillinger. De er efter terrorkrigens begyndelse i 2001 fået markant flere penge.

Der må siges NEJ endnu en ulovlig dansk krig – ingen soldater og ingen fly til Syrien!

Se også

Moderne middelalder: Vold, bomber og krig
KPnet 4. marts 2016

Krigsregering: Løkke og Co. vil bombe i Syrien og skære ned i Danmark
KPnet 8. juli 2015


Om situationen i Syrien: Baggrund for en ulovlig krig

Pli Toufan: Interview om situationen i Syrien (del 1)
KPnet 1. marts 2016

Pli Toufan: Interview om situationen i Syrien (del 2)
KPnet 3. marts 2016

Pli Toufan: Interview om situationen i Syrien (del 3 – sidste del)
KPnet 4. marts 2016

 

KPnet 4. marts 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne