Luftforurening dræber 5.5 millioner mennesker årligt – og tallet stiger

Kraftværker, fabriksindustri, udstødning fra køretøjer og afbrænding af kul og træ slipper alle småpartikler ud i luften, som er farlige for helbredet.

AAAS_Air-pollution-infographic770Se kortet i pdf her

Ny forskning, der blev præsenteret på årsmødet i 2016 for American Association for the Advancement of Science (AAAS), viste, at på trods af bestræbelser for at begrænse fremtidige udledninger vil antallet af dødsfald før tiden, som hænger sammen med luftforurening, blive ved med at vokse i de næste to årtier, med mindre der opstilles mere aggressive mål.

– Luftforurening er den fjerdestørste risikofaktor for dødsfald på globalt plan og langt den største risikofaktor for sygdom i miljøet, sagde Michael Brauer, professor ved University of British Columbia, Vancouver, Canada:
– At reducere luftforureningen er en utrolig effektiv måde at forbedre befolkningssundheden på.

Til mødet samlede forskere fra Canada, USA, Kina og Indien vurderinger af luftforureningsniveauet i Kina og Indien og beregnede dets helbredskonsekvenser.

Deres analyse viser, at de to lande står for 55 procent af dødsfaldene på verdensplan, som skyldes luftforurening. Omkring 1.6 millioner mennesker døde af luftforurening i Lina og 1.4 millioner i Indien i 2013

Læs mere her

Air Pollution Kills 5.5 Million Worldwide Annually and Rising 
Revolution News

Tallene fra AAAS for forureningsrelaterede dødsfald er mindre end WHO’s. Det beror på forskelle i opgørelsen af, hvad den primære dødsårsag er.

Se
WHO: Luftforurening er en massiv dræber og årsag til ’livsstilssygdomme’
KPnet 25. marts 2014

 

KPnet 16. februar 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne