Stramninger vedtaget: Modstanden mod Danmarks menneskefjendske asylpolitik bliver stærkere

Løkke-regeringen har ført en bevidst og højrøstet politik for at sikre, at Danmark fremstår som et flygtninge- og asylfjendtligt land, som man gør klogest i at holde sig langt væk fra. Den 26. januar sænkede man bundniveauet yderligere, da et folketingsflertal vedtog den berygtede L87.

stoejberg_international

L87 er en hel stribe reaktionære stramninger rettet mod flygtninge og deres menneskeværdighed.

Vedtagelsen skar med et slag 10 pct. af den økonomiske ydelse til flygtningene væk. Den udgjorde i forvejen 10 kroner om dagen.

Den hævede adgangen til familiesammenføring for asylsøgere med midlertidig beskyttelse fra 1 til 3 år. Det rammer ikke mindst syriske kvinder, der ikke straks anerkendes som krigsflygtninge.

Den gav politiet ret til visitering af flygtninge og beslaglæggelse af kontanter, smykker og værdigenstande over 10.000 kr.

Og derudover betyder den en lang række andre stramninger, der skal sikre at asylsøgning i Danmark bliver til et ophold i helvede.

Der er ingen tvivl om, at Løkke, Støjberg og Co. – der udgøres af hele blå blok uden undtagelse samt socialdemokraterne – får givet Danmark et dårligt rygte blandt krigsflygtninge og asylsøgere.

Det var ikke godt i forvejen, men blandt andet Støjbergs annoncer har gjort deres virkning, hvad regeringen er stolt af.

Men samtidig er det lykkedes denne flok at give Danmark som nation et stadig mere flosset renommé, der sætter årtiers politik  for at markedsføre Danmark som et land, der tager menneskerettigheder og menneskeværd alvorligt overstyr.

Vestlige medier fremstiller nu Løkke-regeringen og Danmark, som et land der vil gå langt for at rippe flygtningene for deres sidste værdier og enhver værdighed, og ikke vil tilbyde dem en reel mulighed for at opbygge en tilværelse. Et land, der er mod integration, og vil holde asylsøgere på pinebænken i årevis, og afviste asylsøgere i et limbo uden mulighed for et liv.

Det tragiske er, at det er sandt.

På dagen, hvor folketingets flertal vedtog stramningerne, protesterede adskillige hundrede på Nytorv i København ved en demonstration indkaldt af Bedsteforældre for asyl.

Talerne ridsede nogle af konsekvenserne af stramningerne op. Antikrigsinitiativet Tid til fred/Aktiv mod krig var med og dokumenterer dem i en række videoer, som kan ses i det følgende.

anne_marie_helger

Anne Marie Helger var konferencier med en klar stemme mod den umenneskelige politik

Se Anne Marie Helgers åbning af demonstrationen her

 

Der har udviklet sig en stor bevægelse af almindelige danskere, der gør op med regeringens og folketingsflertallets reaktionære politik og ikke viger tilbage for civil ulydighed.

Line_Soegaard
Line Søgård fra Welcome to Denmark understregede at Venligboere i de forskellige egne af landet, som byder flygtninge velkommen, organiserer mere end 150.000 og har vist at der findes et andet Danmark end Løkke og Co.

Se Line Søgaards tale her

Louise_Holck

Louise Holck fra Institut for menneskerettigheder understregede, at Danmark overtræder de konventioner, det har undertegnet. Det er påpeget ikke bare af en række humantære organisationer, men også af en lang række jurister. Særlig ondsindede er de skærpede regler for familiesammenføring af f.eks. børn med deres mødre. Tre år er uendelig lang tid i et barneliv.

Se Louise Holcks tale her

sjaelsmark_lejren_protest

En gruppe afviste asylsøgere der er deponerede under totalt nedbrydende forhold på det tidligere Sjælsmark kaserne i Nordsjælland, der nu er et ’udrejsecenter’, som drives af Kriminalforsorgen, har de sidste dage demonstreret imod, at de behandles som kriminelle og opbevares i årevis uden at få deres sager behandlet, og uden at de har mulighed for at leve i Danmark eller forlade landet. De fik også taletid på demonstrationen. (Engelsk)

Se Sjælsmark-lejrens protesttale her

Michael_Graversen
Dokumentarfilminstruktøren Michael Graversen fortalte (også på engelsk) om sine oplevelser på asylcentre og med asylsøgere, som havde haft en drøm om Danmark, men mistede den.

Se Michael Graversens tale her

Carsten_Jensen

Også forfatteren Carsten Jensen protesterede mod folketinget og dets vedtagelse ag nye stramninger af en i forvejen dehumaniserende og uværdig flygtningepolitik.

Se Carsten Jensens tale her

I sidste ende er den nuværende tilstrømning af asylsøgere især et resultat af Vestens krige siden 2001  , der har dræbt og lemlæstet flere millioner mennesker og drevet mange flere millioner på flugt.

Men ingen dansk regering eller regeringsalternativ eller nogen af EU-regeringerne vil gøre op med den i enhver forstand forfejlede politik. Der lægges bare op til mere af det samme. Og værre endnu.

Samtidig vokser kravet om en anden politik i styrke.

slutsang
Se slutordene på demonstrationen og afslutningssangen her


Se mere om krigs- og flygtningeprotester hos

Tid til fred/Aktiv mod krig

Tid til fred/Aktiv mod krigs Videokanal

KPnet 27. januar 2016

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne