Fra Oxfam til Kapitalen – Oktober Radio Århus

marx_nouvel_observateur

Karl Marx’s store genkomst –

Den internationale bistandsorganisation Oxfams årlige rapporter om udviklingen af kløfterne mellem rig og fattig bekræfter en af Karl Marx’s hovedkonklusioner fra analysen af det dengang unge kapitalistiske samfundsystem for omkring 150 år siden: Den stadig mere overvældende rigdom hos et lille bitte mindretal modsvarer den voksende elendighed hos et voksende flertal af verdens beboere.

Se om Oxfams seneste rapport her

De 62 rigeste personer ejer mere end halvdelen af jordens befolkning – og de bliver færre
KPnet 20. januar 2016

Oktober Radio Århus har i denne uge lavet en særudsendelse som introduktion til Karl Marx’ hovedværk, som i disse år igen oplevende en stadig voksende interesse  blandt økonomer og akademikere, men også i bredere kredse.

Hør udsendelsen på Oktober Radio her

Kapitalen kan læses på dansk her

Første del af Kapitalen er indlæst på engelsk og kan høres her

KPnet 24. januar 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne