Sociale grupper forbereder samlede initiativer mod de asociale reformer

folkebevaegelsen_for_social_retfaerdighed

I den kommende weekend mødes en række grupper i Randers for at diskutere samlende initiativer og kampagner og hvordan samarbejdet fremover kan styrkes.

Stort set alle grupper i samfundet får kniven under den nuværende offensiv fra arbejdsgivernes og statens side – undtaget dem som har allermest. Tiden kalder på at samle kræfterne og styrke de fælles protester.

Det er Folkebevægelsen for Social Retfærdighed, der er værter i Randers den 23. januar.

Dette er det andet møde i rækken af møder for landsdækkende samarbejde. Det første blev afholdt 1.november 2015 i Odense kaldt sammen af ’For et anstændigt Danmark’.

Mange hundredtusinde er allerede gennem adskillige år ramt hårdt af de asociale reformer og har organiseret sig i lokale netværk – ikke mindst på de sociale medier.

Behovet for også at handle sammen har samtidig presset sig mere og mere på.

Alene her i foråret står vi umiddelbart overfor en række nye drastiske nedskæringsreformer, som Løkkes arbejdsgiverregering kommer med under dække af trepartforhandlinger. De nyindførte kontanthjælpsloft og refusionsreformen kommer til at ramme rigtig hårdt.

Tvangsarbejdsmarkedet skal udvides. De kommunale og regionale sparekataloger er ved at blive udfoldet. Og det er alt sammen spundet ind i en stor politisk kampagne om, at at det er flygtningene, der er skyld i, at der skæres ned i velfærden.

Det hedder i invitationen:

”Vi vil udveksle erfaringer og støtte hinandens arbejde, Men som det vigtigste, lave samlende initiativer og kampagner hvor det er muligt.

Som eks: En lavere generel arbejdstid ville være til stor gavn for såvel dem i arbejde som de arbejdsløse, (flere jobs)

Et stop for aktivering (gratis arbejde) er vigtigt for alle, både de syge som tvinges i aktivering, de arbejdssøgende som skal ”konkurrere” med gratis arbejdskraft i jobsøgningen, samtidig med at det vil være positivt for lavtlønnen. Sætte pres på fagbevægelsen for at få dem til at træde i karakter.”

Første store landsdækkende markering for de sociale bevægelser er demonstrationerne den  4. februar ’Værdigt liv til alle’. De finder sted i København, Århus og Odense.

Se
Værdigt liv til alle – København – Aarhus – Odense 

Tilmelding og tid og sted for mødet i Randers den 23. januar:
https://www.facebook.com/events/472622869594464/

 

KPnet 21. januar 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne