Maj93 bryder gennem vinteren

Et af lyspunkterne i den københavnske vinter er Kunstnersammenslutningen Maj93’ årlige udstilling i Helligåndshuset ved Strøget. I dag den ældre generation, der ikke har brug for at bevise, hvad de kan eller hvad de står for

Der var som vanligt fuldt hus ved receptionen den 19. januar, da den åbnede for 24. gang. Den kan ses dagligt fra 10-18 frem til den 31. januar.

christine_scherfig

Maleri af Christine Scherfig

Maj 93 samler først og fremmest en generation af kunstnere født i første halvdel af fyrrerne og uddannet på Kunstakademiet, der brød igennem som unge i slutningen af 60erne og 70erne.

Alle er vokset op med store respekt for det kunstneriske håndværk, hvad enten det er maleri, grafik, billedtæpper, skulptur eller stentøj.

Det er sikker kvalitet med navne som Lena Bidstrup, Christine Scherfig, Marianne Schepelern, Kirsten Antonie Sørensen, Buller Hermansen, Søren Birk Pedersen og Jørgen Buch – kunstnere hvis værk vokser og udbredes år for år.

evelyn_mitmannAkvarel – Evelyn Mitmann

Gæsterne  på udstillingen tiltrækker sig betydelig opmærksomhed. De holder niveauet og styrker perspektivet. Det er den store færøske maler Amariel Nordøy, det er den DDR-uddannede Evelyn Mitmann med akvareller og malerier, det er den polsk-fødte grafiker Lea Boruszek. Det er  maleren Michael Ernst Pedersen og det er Hanne Erlandsen, hvis fine keramiske kakler gør indtryk.

Lørdag den 23. januar kl 15 er der tyrkisk musik og koncert med gruppen Nefes.

Se mere om Kunstnersammenslutningen Maj93

Maj93 på facebook

maj93.dk

KPnet 20. januar 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne