Forældre og kommunalt ansatte protesterer i Odense mod nye forringelser for børn og unge

odense demonstration_stop boernebesparelserne

Den 18. januar er der indkaldt til demonstration mod de nyeste nedskæringer på børne- og ungeområdet. Forældre og ansatte er vrede og protesterer mod den kommunale sparemasakre. Der skal skæres 30 millioner kroner oveni mangeårige nedskæringer.

Den har længe været rigtig gal på børne-ungeområdet i Odense, med års nedskæringer, forringelser og skandaler. Odense forældreorganisation og netværket Forældre mod forringelser på børneområdet indkalder nu sammen med en række lokale fagforeninger til demonstration d. 18.januar kl. 17.00 på Flakhaven

Det hedder i indkaldelsen:

Nok er nok.

Efter en stribe voldsomme sparerunder holder børne- og ungeområdet i Odense ikke til mere. Heller ikke de nye besparelser på knap 30 millioner, der aktuelt er på vej.

Der er ikke brug for flere besparelser. Der er tværtimod brug for et nybrud med Odenses børne- og ungepolitik, så kommunen ikke bevæger sig længere ned i den samme blindgyde og går fra sparerunde til sparerunde.

Der er brug for at det samlede byråd tager ansvar og bekender kulør i stedet for at lade børne- og ungeudvalget om opgaven. Der er brug for en bred debat om Odenses manglende prioritering af børneområdet.

Det budskab samles vi om til demonstration på Flakhaven den 18. januar klokken 17.00 under den fælles overskrift: Stop børnebesparelserne.

Arrangementet er et samarbejde mellem Odense Forældre Organisation, BUPL Fyn, Danmarks Lærerforening, Dansk Sygeplejeråd, PMF Fyn, FOA, Socialpædagogerne og Dansk Socialrådgiverforening.

Brede protester og nedlæggelse af hverv

Byrådets tidligere spareplaner og nedskæringspolitik er blevet mødt af en bred vifte af protester og mængder af saglige argumenter fra socialrådgivere, pædagoger, lærere, skolebestyrelser, forældreorganisationer og andre.

Allerede inden denne sparerunde sagde skolebestyrelserne i Odense fra ved at undlade at skrive under på skolen budgetter. Nedskæringer og forringelser på folkeskolerne var så store at de ikke kunne forsvares.

I debatten på Facebook op til denne demo har der været rejst forslag om at alle skolebestyrelser og forældrebestyrelser i daginstitutioner, vælger at trække sig, hvis denne sparerunde ikke trækkes tilbage. Og simpelthen siger fra overfor at skulle arbejde under de besparelser.

Bystyret og bykongen Anker Boye (S) vælger hellere at følge regeringens nedskæringskrav til kommunens budget end at finde penge til den bedste investering i Odenses fremtid – nemlig i byen børn.

Demonstration: Stop børnebesparelserne

Læs også

‘Omprioriteringsbidrag’ i Aarhus Kommune: 1 milliard tages fra børn og ældre
KPnet 11. januar 2016

Kommunal sparemassakre i gang: Vi får EU’s discount velfærd
KPnet 10. januar 2016

Forældre i København mobiliserer mod milliardnedskæring
KPnet 19. december 2015

 

 


Dette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES
– eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne