Tyrannernes tid – af Revolusjon, Norge

Norske Revolusjon ser tilbage på 2015 på den norske og internationale klassekamp. Fra generalstrejke og optrappet havnekonflikt til kamp mod EØS og mod norsk deltagelse i den imperialistiske krig i Mellemøsten.  Perspektiverne for 2016 er dystre, men folkene og arbejderne gør modstand. Det er i denne organiserede modstand at fremtidshåbet ligger.
 bryggesol-oslohavn-220620152015 begyndte med en stor politisk generalstrejke til forsvar for arbejdsmiljøloven, den første i 16 år. Folk var mere end villige til at slås mod legalisering af løsarbejdersamfundet, men hovedorganisationerne LO, YS og Unio bøjede selvsagt af for den hellige parlamentarisme efter et par timers afløb.

Den kæmpemæssige sejr for Syriza ved valget i Grækenland var et slag i ansigtet på EU. Men det gik desværre som vi forudså, det reformistiske Syriza har ikke indfriet forhåbningerne  og fungerer nu som ren administrator af EUs nedskæringspolitik.
Heller ikke grækernes OXI ved folkeafstemningen i juni har løsnet Bruxelles kvælertag. For det græske folk er situationen gået fra ondt til værre.

Læs videre på norsk her


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne