Fri Galaxe og whistleblowere i Jeff Ibbos streg

Maleren og tegneren Jeff Ibbo har lavet en række af sine karakteristiske tegninger fra Kunstnere for Freds prisoverrækkelse den 29 november i år. Det var danske whistleblowere, der blev hædret-

Fri_Galaxe_Jeff_Ibbo_Kunstnere_for_fred_2015
Der er tegninger af prismodtageren: Whistleblowerforeningen Veron, ved Anders Koustrup Kærgaard, formanden for Kunstnere for Fred Pernille Grumme og andre. Desuden et par varme tegninger af det politiske rockband Fri Galaxe med Lizette Lassen i front for fuld udblæsning under deres livekoncert på festen.

Se

Fotos og tegninger fra fredspris uddeling 2015

Sidste år var det verdenssangerinden Annisette, der modtog prisen.

Kunsterne for Fred motiverer  deres valg af dette år prismodtager sådan:

“Tidligere efterretningsanalytiker Frank Grevil afslørede i 2004, hvordan daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen gav Folketinget urigtige oplysninger om grundlaget for Irak-krigen, mens tidligere efterretningsofficer Anders Kærgaard i 2012 stod frem med dokumentation for dansk medansvar for fangemishandling af civile irakere.

Frank Grevil fik fire måneders fængsel og Anders Kærgaard fik 13.000 kroner i bøde, mens ingen andre blev retsforfulgt eller straffet.

Heldigvis synes andre, at de fortjener hæder! I dag modtog de to årets Fredspris 2015 for deres arbejde med at støtte fremtidige whistleblowere gennem Veron.”

Kunstnere for fred i Danmark blev stiftet 1984 med det formål at tilskynde professionelle kunstnere til at stille deres talent og faglige kunnen til rådighed for projekter, der støtter fred og nedrustning, miljøbeskyttelse, international solidaritet og samarbejde samt menneskers ligeret.

I mange år var Jesper Klein formand. Nuværende formand er Pernille Grumme.

Se også

Jeff Ibbo er bl.a. medlem af kunstnergruppen Mult
KPnet 19. december 2015


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne