Tak for fin modtagelse af kpnet.dk: Det er begyndelsen til noget vigtigt

Af redaktionen for kpnet.dk og Kommunistisk Politik

Den første december kom den ny udgave af KPnet på nettet. Den  blev modtaget med glæde og masser af skulderklap til webteknikere og redaktion. Vi takker for ros, forslag til forbedringer og gode økonomiske bidrag fra venner og brugere. Det ny KPnet er et nyt og vigtigt skridt fremad for udviklingen af en alsidig progressiv politisk nyhedsportal i Danmark.

3F_ungdom

KPnet laves for dem, der går til kamp og modstand

Vores parole har altid været ’Nyheder hvor der kæmpes’ og artiklerne skrives og siden – indbefattet KPnet på facebook – redigeres med henblik på at sikre at aktive, revolutionære og progressive kræfter på alle områder kan orientere sig i de vigtigste spørgsmål for den danske klassekamp.

Det gælder også for redigeringen af fire slags nyhedslink øverst i højrespalten: Relevante nyheder fra mainstreammedierne, og alternative nyheder fra progressive bevægelsers og organisationers hjemmeside og facebooksider, og analyser og debat fra alle kilder.

KPnet er også et arkiv over især de sidste 15 års Danmarkshistorie. Næsten 10.000 artikler er overflyttet og vil fremtræde med det samme udseende som nye artikler. Det er en fantastisk hukommelse for venstrekræfterne.

Der resterer endnu et vist arbejde med dette, så undertiden vil man kunne støde på artikler i et andet format.

Hukommelsen vækkes med søgemaskinen – luppen i højre side af den øverste bjælke. Den gengiver alene artikler fra KPnets arkiv. Prøv med forskellige søgeord – og der kommer spændende og relevante ting frem.

Der er også en automatisk kategori nederst i hver artikel med Relaterede artikler, der endnu ikke rammer helt præcist. Det gør til gengæld systemet af tags – emner – som findes øverst i hver artikel og under de fremhævede artikler på forsiden. Brug dem! De er nyttige.

kpnet.dk udgives som daglig netavis af Arbejderpartiet Kommunisterne siden partistiftelsen i april 2000.

Det har været i en periode, hvor fokus har flyttet sig fra de trykte aviser og blade til internettet og dets muligheder for brug af mange slags medier.

I de sidste år har redaktionen satset på at udvikle nye udtryksmidler for den revolutionære bevægelse i Danmark som KPnetTV, radio på nettet, KPnetBlogs, KPnet på facebook og twitter mv. På KPnetBlogs og især på KPnets facebookside foregår en løbende og relevant politisk debat

Det  trykte Kommunistisk Politik er i samme periode gået fra 14-dages-blad til månedligt abonnementsblad. Det kommer stadig gratis i pdf på nettet. Også på den nye hjemmeside. Et arkiv med de udgivne  numre gennem årene findes her

Den ny side integrerer alle de forskellige medier, så man kan komme til dem direkte fra forsiden.

Også KPnet på facebook og partiformand Dorte Grenaas facebook-side, som man kan se nyt på og læse direkte på siden.

Eller man kan høre en radioudsendelse fra Oktober Radio Århus eller se en video fra KPnetTV.

Der arbejdes stadig hårdt på at forbedre og videreudvikle sitet. Nye ting vil komme med, som endnu ikke er på plads.

Det gælder f.eks. integration af APKs hjemmeside – som også vil få et stærkt forbedret udseende – og som noget helt nyt fra omkring årsskiftet den internationale marxistisk-leninistiske bevægelse CIPOML’s ny hjemmeside med dagligt nyt fra ml-partierne verden over.

Der er altid brug for input fra brugerne af kpnet.dk. Brug kontaktkuponen øverst i højrespalten på forsiden og skriv forslag og ideer, ris og ros – og til øvrig kontakt med redaktionen.

Eller skriv en artikel, et blogindlæg, giv et nyhedstip eller send fotos og eller en video.

Der er altid brug for økonomisk støtte. Alt stilles gratis til rådighed uden artikelspærringer.

Bidrag sendes til
Konto: 1551 – 16634271, Foreningen Oktober

Se mere om det nye KPnet

1. december 2015: Nu kommer det nye KPnet

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne