Finanslov: Nedskæringer vil sætte folk på gaden

papkasse-event_bjarke_lindemann_jepsen

 Nu skal de fattigste sættes på gaden

Nedskæringer af boligydelsen på finanslov 2016 vil ramme enlige med børn og kontanthjælpsmodtagere særdeles hårdt. Boligselskaber advarer mod, at familier kan blive hjemløse og sat ud, fordi de ikke kan længere kan betale huslejen.

– Forslagene vil især ramme enlige forsørgere med børn, som vil have op til 30 pct. mindre i rådighedsbeløb hver måned. Vi frygter en mærkbar stigning i udsættelser, så folk også mister deres bolig, siger Bent Madsen, der er administrerende direktør i BL – Danmarks Almene Boliger.

Den såkaldte boligydelsespakke vil skære boligsikringen længere og længere ned år for år.

Under førstebehandlingen af nedskæringerne af boligsikringen for pensionister, handicappede og kontanthjælpsmodtagere i dag stemte Dansk Folkeparti for dem sammen med sine blå forligspartnere. Efter hele dagen at have fået så mange verbale tæsk fra sit bagland, åbner DF nu op for at mildne nedskæringer for pensionisterne.

Men selv såfremt disse lempes, vil det ikke hjælpe de handicappede, kontanthjælpsmodtagere eller enlige med børn.  Det er hele den brutale og socialt skævvredne reform, der skal på porten.

Ligesom Ældresagen har boligselskaberne været nødt til selv at beregne, hvad konsekvenserne vil være.

– Resultatet er nærmest rystende. Vi hører nu fra vores gældsrådgivninger, at de ikke kan se, hvordan økonomien skal komme til at hænge sammen for de her mennesker, udtaler Bent Madsen til BT.

Også KAB – Københavns Almindelige Boligselskab – meldeler, at beskæringen af boligydelsen får katastrofale konsekvenser. Ikke mindst for børnene. Mange familier vil miste de penge de ellers skulle købe mad for.

De, der i dag kommer på kortvarig kontanthjælp p.g.a. arbejdsløshed uden dagpenge mister muligheden for midlertidig hjælp til husleje, indtil de finder job eller billigere bolig. De risikerer nu at ryge på gaden fra dag ét.

Regeringen og finanslovspartierne vil ikke bare øge fattigdommen for en stor gruppe mennesker. De er ligefrem begyndt at smide folk på gaden og øge hjemløsheden.


Se også

Nedskæringer for ældre: Ikke råd til plejebolig
KPnet 9. december 2015

KPnet 9. december 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne