Rasmus Lyberth: Grønlands store stemme hædret

Rasmus Lyberth


Sangeren og sangskriveren Rasmus Lyberth blev ved Danish Music Awards Folkemusik prisfest tildelt prisen som årets sangskriver.

Det var med albummet fra 2015 Alaatsinaassuseq Aquttoralugo / Nysgerrighed som styrmand Ramus Lyberth blev nomineret i hele tre kategorier: Årets udgivelse, årets komponist og årets sangskriver.

Da uddelingen af årets priser var slut, stod Rasmus Lyberth som den glade indehaver af statuetten som årets sangskriver.

I et interview i Sermitsiaq.AG fremhævede Rasmus Lyberth bl.a.:

– Det er dejligt at blive anerkendt for det, man laver. En sådan anerkendelse giver mig lyst til at skrive flere sange, og der skal nok komme flere.

– Jeg har lyst til at sige tillykke til hele Grønland. Det er en anerkendelse til hele Grønland, at jeg, som altid synger på grønlandsk, kan stå med prisen som årets sangskriver.

Den grønlandske sanger, sangskriver og skuespiller har siden 1970’erne glædet sit publikum med sin store stemme og lyrik, der går til hjertet, hvad enten man forstår grønlandsk eller ej .

Med sin musik og kunst har han sat fokus på landet mod nord hos et internationalt publikum, og hans kunstneriske engagement har sikret Grønland en af de mest populære, kunstneriske repræsentanter nogensinde.

Hør den fantastiske: Stilhedens ånd m. fl. på Youtube

https://www.youtube.com/watch?v=UAcY7kqt7Wc

Se også: Rasmus Lyberth Asanaqigavit.wmv – YouTube

https://www.youtube.com/watch?v=x_jdLn2-rrU

https://www.youtube.com/watch?v=r-q2pYM3H9M

Rasmus Lyberth på facebook

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne