1. december 2015: Nu kommer det nye KPnet

KPnet er Arbejderpartiet Kommunisternes daglige netavis. Den 1. december sker der noget: En helt ny hjemmeside vil være på nettet – men på samme netadresse og med det samme indhold. Bare bedre – og meget flottere og mere brugbart.

 

Munkemose_Front1th

 

Den ny hjemmeside på www.kpnet.dk lanceres lige op til folkeafstemningen om at bevare eller afskaffe det danske retsforbehold.

KPnet er et talerør for EU-modstanden, for den kæmpende arbejderklasse og de folkelige bevægelser. Med nyheder, information og analyser, der oftest holdes ude af mediebilledet. Sitet er et stadig vigtigere modspil til det borgerlige nyhedsmonopol.

Der er arbejdet hårdt og i månedsvis for at udvikle den ny hjemmeside. Vi synes den har været anstrengelserne værd og håber på en god modtagelse.

Udgiveren er Arbejderpartiet Kommunisterne, som blev stiftet i april 2000 som det danske kommunistiske parti for et nyt århundrede. KPnet har været der lige så længe. Med kun små ændringer i udseendet undervejs, indtil der nu tages et stort spring

Den ny side forsøger at integrere de nye netmedier, der er udviklet i perioden siden, og samtidig bevare rollen som hukommelse for en kæmpende bevægelse.

Sitet er en guldgrube til forståelsen af en dramatisk historisk periode i de første 15 år i dette årtusinde.

IT-teknologien og nye netmedier har udviklet sig hastigt, og det ny KPnet vil på¨en ny og langt bedre måde integrere dem i en daglig netportal..

Det gælder f.eks. KPnetTV med en perlerække af videoer fra den folkelige modstandskamp eller netradio i form af bl.a. Oktober Radio Århus med en halv times input hver uge om det vigtigste, der er sket. Det gælder KPnet på facebook, hvis nyhedsopdateringer allerede følges af mere end tusind dagligt. Eller twitter.

Det trykte månedstidsskrift Kommunistisk Politik lægges på nettet som pdf lige efter udgivelsen.

Fotos og billedserier fra aktioner og protester fortæller sammen med videoerne deres egne historier om modstanden mod den EU-dikterede nyliberale politik, som lader de mange betale for krigene og for at de rige kan blive rigere.

Alt dette vil afspejle sig på en bedre måde i det ny KPnet. Senere i december vil den internationale kommunistiske bevægelse CIPOML’s hjemmeside blive koblet på, så udviklinger i den internationale klassekamp fra et revolutionært standpunkt kan følges omfattende og uden forsinkelse.

Det er lykkedes at overføre hele det store netarkiv med tusindvis af artikler og fotos fra den gamle hjemmeside til den nye. De vil fremkomme som undersider i samme format, design og udstyr som de nye artikler, som kommer på. Dermed kan der knyttes vigtige tråde frem og tilbage. Og husk at bruge søgefunktionen – den giver bonus!

Det er en stor opgave og udfordring for APK og redaktionen at udgive et sådant multimedie website. Vi er taknemmelige for at så mange følger med og støtter projektet – med artikler, med tips og links, og også økonomisk. Alt stilles gratis til rådighed. KPnet bliver ikke et site, hvor der skal betales for artiklerne.

Redaktionen er sammensat på tværs af generationer. Nogle af dem var i sin tid med til at stifte dagbladet Arbejderen og var virksomme der, da det endnu var et revolutionært dagblad. Andre var ikke født dengang.

Forkortelsen KPnet referer til tidsskriftet Kommunistisk Politik, som stadig er APKs samlende centrale udgivelse. Den har været brugt siden sitet startede op i 2000. Det trykte tidsskrift kommer på Oktober Forlag og kan fås som abonnement og i løssalg i Oktober-butikkerne i København, Odense og Århus.

Det ny KPnet vil ikke være færdigudviklet og endeligt, når det kommer på den 1. december.

Det skal slibes til i brug og med hjælp og input fra læsere og brugere. Så kom endelig med kommentarer, ideer, forslag og kritik, når sitet er der efter den 1. december!

Vi er afhængige af brugernes støtte på alle leder.

Økonomiske bidrag kan sendes til
Konto: 1551 – 16634271, Foreningen Oktober

Alt modtages med tak – og bruges til at styrke modstanden mod EU, dansk krigsdeltagelse og nedskæringspolitikken – og kampen for et bedre Danmark.

Redaktionen 27. november 2015


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne