Milliard-nedskæringerne på uddannelserne skal tages af bordet

Af APK, Arbejderpartiet Kommunisterne

Nu er det nok. Elever og studerende siger fra og kræver ordentlige uddannelser og uddannelsesforhold.

fremtid.jpg

 

Regeringens plan om at skære yderligere 8,7 milliarder kr. på uddannelserne er ikke bare syg. Den kommer oven i en række reformer, der har forværret forholdene for elever, studerende og lærere og forringet hele uddannelsessystemet. Samtidig med at SU er halveret og dagpenge for nyuddannede sat kraftigt ned.


Nedskæringerne skal betale politiforliget

Lige nu kræver V(DF) regeringen, at unge skal betale med nedskæringer på 8,7 mia. kr. i uddannelserne til at finansiere mere politi!! Hvor absurd kan det det blive?

Hvorfor vil politikere i rød og blå blok kun tage ansvaret for egen belønning – og ikke læring til ungdommens og samfundets fremtid?

Er det fordi deres fremtidshorisont ikke rækker længere end til næste valg? Eller fordi de er blottet for visioner for en bedre nutid og fremtid? Ikke kun.

Hele uddannelsessystemet er sat på markedsmekanismer. Fra folkeskolereform til Fremdriftsreform. Fra vuggestuens læringsmål til ungdomsuddannelse uden praktikplads.

Uddannelse skal drives som privat forretning. Elevers læring er en omkostning og prisen per elev og studerende skal presses så langt ned som muligt.

Uddannelserne skal tilpasse sig erhvervslivets behov. Derfor er der ikke brug for, at alle får en uddannelse.
Og kun brug for at en elite får en kvalitetsuddannelse.

Stem nej den 3. december!

Sådan er det i hele EU. EU har bundet medlemslandene til en nyliberalistisk nedskærings- og uddannelsespolitik. Derfor protesterer unge i hele EU mod denne udvikling.

EU er ikke bare frihed til at rejse og studere hvor man vil, for dem der har råd og mulighed. EU er tvangen til at konkurrerer med andre landes unge om at få de bedste karakterer for de billigste penge.

Danske regeringer har bundet Danmark til EU. De har bundet unges fremtid til EU’s budget krav om at sætte prisen på danske uddannelser ned.

Derfor må vi stemme Nej til mere EU d. 3.december og helt ud af EU.

Protesterne mod milliard-nedskæringerne må forsættes indtil de er taget af bordet. De er en del af hele den store bevægelse mod flygtningepolitikken, mod nedskæringer, dagpengeforlig, kontanthjælps og SU-reform.

Mod den menneskefjendske politik der føres. Og for en visionær fremtid, der bygger på at udvikle menneskenes liv og ikke erhvervslivets økonomi.

D. 29. oktober samler Uddannelsesalliancen til store protestdemonstrationer i København og Aarhus mod milliard-nedskæringerne og for kvalitet i uddannelserne

Uddannelsesalliancen
Læs også

Arbejdsgiver finanslov: Uddannelsesnedskæringer rammer erhvervsskolerne hårdt
KPnet 24. oktober 2015

Fælles front mod nedskæringer: UddannelsesAlliancen demonstrerer 29. oktober i København og Aarhus
KPnet 9. oktober 2015

Deltag i debatten om situationen, samling og protest
7. november i København
Novemberkonferencen: På vej mod store klasseslag

 

KPnet 27. oktober 2015

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne