Lærlinge-aktion 21. oktober: Nej til nedskæringer på erhvervsskolerne

I disse uger gennemfører lærlinge fra erhvervsskolerne en række aktioner for at synliggøre deres modstand mod finanslovsudspillet. Aktionerne varmer op til den store fællesdemonstration for uddannelsessøgende d. 29. oktober. Aktionen foregår på Rådhuspladsen i København kl. 14.30


To skruemaskiner til 21 elever – og regeringen planlægger nye besparelser

Regeringen foreslår at spare 600 mio. kr. på erhvervsskolerne. Samtidig med at den nye erhvervsskolereform træder i kraft. Skæve vinduer, vakkelvorne møbler og udueligt flisearbejde er noget af fremtidens uddannelsesnivo man kan møde på Rådhuspladsen.

”Har man gået på en teknisk skole, så ved man, at der ikke kan spares mere. Vores lærere mangler efteruddannelse, de har ikke tid til at rette vores opgaver og værktøj og maskiner er nedslidt”, siger tømrerlærling Helga Mathiassen.

Bare på KTS Københavns tekniske skole vil nedskæringer betyder, at 25 lærere skal ud i arbejdsløshedskøen og væk fra undervisningen. De københavnske lærlinge fra BJMF vil med deres aktioner også mobilisere til den store fælles uddannelsesdemo d. 29. oktober, hvor en lang række uddannelsesorganisationer er gået sammen.

Regeringens finanslov udspil vil skære ned bredt på uddannelsesområdet, som efter EU-begreber er ‘alt for dyrt’.

Læs mere om aktionerne

Event om nedskæringer på faglige uddannelser

Aktion mod besparelser på teknisk skole

Læs også

Fælles front mod nedskæringer: UddannelsesAlliancen demonstrerer 29. oktober i København og Aarhus
KPnet 9. oktober 2015

 

 

KPnet 21. oktober 2015


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne