Mindehøjtidelighed i Odense for ofrene fra terroren i Ankara: Hilsen fra APK

 


John Jeppesen, APK

APKs tale ved mindehøjtideligheden på Flakhaven i Odense (14.10) for ofrene for bombeterroren i Ankara den 10. oktober 2015 – arrangeret af HDP/Fyn

Kære venner, kære kammerater.

Vi står her sammen med jer i sorgen over ofrene for det fascistiske terror-bombeangreb på en fredelig og lovlig fredsdemonstration i Ankara i lørdags.

Det var en demonstration, der var organiseret af progressive politiske partier, fagforeninger og sociale bevægelser.

Vi sørger sammen med jer over alle de uskyldige døde aktivister, officielt 97 (og heraf 16 medlemmer af EMEP og medlemmer af HDP), og de mange hundrede sårede.

Uanset hvilket navn, dette angreb er udført under, er kræfterne bag denne fascistiske terrorhandling præsident Erdogan og APK, der trækker landet ind i kaos og krig i et forsøg på at fastholde magten.

Vi fordømmer også præsident Erdogan og AKPs krigspolitik og terrorkampagnerne mod kurderne. Erdogan og hans regering har længe ført en interventionspolitik mod Syrien og har støttet terrorgrupper som IS og Al-Nusra.

Samtidig med, at de har stoppet forhandlingsprocessen om det kurdiske spørgsmål og optrappet konflikten gennem udgangsforbud særlige belejrede sikkerhedsområder i byerne, trækker de landet ud i en tilstand af krig.

Kurdere, der stiller krav om lige rettigheder, og de demokratiske kræfter, arbejderbevægelsen, medierne og arbejdere , der kæmper og strejker for deres rettigheder – alle folkelige kræfter- det er dem, som regeringen angriber og chikanerer.

Det er en kendsgerning, at det er modstanderne af denne regeringspolitik, der bliver mål og ofre for de fascistiske bomber og angreb. Tænk bare på begivenhederne i Diyarbakir den 5. juni og i Suruc den 20. juli.

Vi kræver, at de danske myndigheder og EU-myndighederne fordømmer denne massakre og, at der gennemføres en uafhængig international undersøgelse af omstændighederne og ansvaret for den.

Vi er også overbeviste om, at alle I tyrkiske og kurdiske progressive og demokratiske mennesker ikke lader jer skræmme, men vil fortsætte kampen mod den fascistiske statsterror og for fred.

Og vi hilser jeres bestræbelser på at forene alle kræfter i en bred front for at stille de skyldige til regnskab for den fascistiske terror, og vi hilser også bestræbelserne på at danne en bred valgalliance op til valget den 1. november blandt andet gennem alliancen mellem EMEP og HDP og jeres kamp for demokrati og fred for alle nationaliteter i Tyrkiet.

Mange hilsener fra APK-Fyn og i Danmark.

Se også talen på KPnetTV

Mindehøjtidighed mod fascistisk statsterror i Tyrkiet, hilsen fra APK – 14/10 2015

Netavisen 14. oktober 2015


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne