Bevar retsforbeholdet – Nej til mere EU


Forord til pjecen ‘Nej til monopolernes EU-stat – Forsvar de danske undtagelser’, Oktober Forlag

 

 

Den europæiske Union har travlt med at blive til den overnationale EU-stat – Euro-staten – Europas Forenede Stater. Det er en hed drøm for EU-monopolerne. Og den er ikke blevet mindre af ’eurokrisen’, den økonomiske krise fra 2007-08.

De afgørende politiske og økonomiske kræfter bag unionen har derfor sat tempoet op. Finans- og bankunion, Europahær, Europol som et forbundspoliti – det er blot nogle af de felter, der står højt på dagsordenen nu og i de nærmeste år. ’Europas Forenede Stater’ skal være en realitet fra 2025. Det er den tyske kanslers plan, det er hele EU-elitens plan og mål.

Derfor er det vigtigt for de danske unionspolitikere at komme af med alle EU-undtagelserne, der kom til i 1993 som et løfte om at holde Danmark udenfor den økonomiske, militære og politisk union. De tabte første forsøg – afstemningen om euro’en i 2000.

Nu gælder det retsforbeholdet, som skal erstattes af en såkaldt tilvalgsordning, der betyder mere union og mindre selvstændighed. Går det igennem, følger det militære forbehold og euro-undtagelsen igen.

Artiklerne her søger at trække de længere perspektiver for unionsbygningen op – og den stædige kamp for retsforbeholdet og de øvrige undtagelser.

Modstanden mod EU og euro’en er blevet stærkere, mens unionsbygningen forceres frem. Udtræden af euro’en eller EU er sat på dagsordenen. Briterne skal stemme om det i 2016 eller senest i 2017. David Cameron ønsker, at UK forbliver i EU og dets índre marked. Men presset af stærk EU-modstand har han lovet en folkeafstemning om såvel ændringer af EU som nye betingelser for det britiske medlemskab – eller britisk udtræden.

Vi danskere har undtagelserne – men de forhindrer ikke unionen i at udvikle sig til EU-staten.

De fleste af os var ikke med til at beslutte at Danmark skulle med i 1972.  Dengang unionen ikke var der endnu, men blev fremstillet som et udelukkende ’Økonomisk Fællesskab’. Det blev senere til et ’Europæisk Fællesskab’, og senere endnu til Den europæiske Union, som er på vej mod et nyt hamskifte som overnational statsdannelse.

Det er på tide vi får en ny afstemning om medlemskab.

Arbejderpartiet Kommunisterne

2. oktober 2015

Download hele pjecen i pdf her

Nej til monopolernes EU-stat – Forsvar de danske undtagelser – For en folkeafstemning om dansk medlemskab
Oktober Forlag 2015.

Pjecen er på 52 sider Salgspris 30,- kr.

Den kan købes i Oktober Bogbutikkerne i København, Odense og Århus eller bestilles fra Oktober Forlag

Mail: info@oktobernet

 

 

 

KPnet 15. oktober 2015

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne