Tyrkiets Arbejderparti EMEP: Erdogan og krigsregeringen er ansvarlige for massakren i Ankara!

 

emep_soergetog_111015_th.jpg  EMEP: Sørgetog Ankara med billeder af dræbte partimedlemmer

Mindst 95 mennesker døde og hundreder blev såret ved et terrorattentat ved ‘Fredsdemonstrationen’ der var organiseret af arbejderorganisationer i Ankara. 16 medemmer af vores parti, her iblandt et centralkomitémedlem, er dræbt, og mange af vores kammerater er sårede.

Uanset hvilket navn dette angreb er udført under, er kræfterne bag denne fascistiske terrorhandling og provokation præsident Erdogan og AKP, der trækker landet ind i kaos og krig i et forsøg på at fastholde deres egen magtposition.

Det er Paladsets krigsregering og MIT – sikkerheds- og efterretningstjenesten – der har haft gerningsmændene bag grusomhederne i  Diyarbakir den 5. juni og i Suruc den 20. juli under overvågning, men valgte intet at foretage sig. Formålet med disse massakrer og provokationer er at skabe en politisk situation af frygt i arbejderklassen og landets befolkning og fastholde magten.

Det står klart at dagens kamp mod massakren, angrebene fra paladset og krigsregeringen bag det også har udviklet sig til en kamp for vores lands fremtid.


Den fascistiske terror og provokationerne retter sig mod hele folket og mod arbejderbevægelsen!

Paladset (præsident Tayyip Erdogan) og krigsregeringen har længe insisteret på deres interventionspolitik mod Syrien ved at støtte barbariske grupper som IS og Al-Nusra.

Samtidig med, at de har stoppet forhandlingsprocessen om det kurdiske spørgsmål og optrappet konflikten gennem udgangsforbud og særlige belejrede sikkerhedsområder i byerne, trækker de landet ud i en tilstand af krig.

Kurdere,  der stiller krav om enhed baseret på lige rettigheder, og de demokratiske kræfter, arbejderbevægelsen, medier og arbejdere,  der kæmper og strejker for deres rettigheder – alle folkelige kræfter – er målet for denne bølge af angreb.
Endvidere bliver disse angreb ikke gennemført af regeringskræfter alene; bander der har modtaget læssevis af våben fra denne regering til deres kamp i Syrien bliver også taget inddraget. Denne politik omdanner landet til brændende bål, der spreder sig ind i Syrien.

I dag er alt forvandlet til en kampplads mod bølgen af angreb!

Landet står ved en korsvej: Enten overgiver vi os til Paladset/til krigsregeringen, der vil fastholde magten, uanset om dette vil betyde landets ruin; eller rejser kampen for en demokratisk fremtid, hvor vi som arbejdere og folk af alle nationaliteter vil leve sammen i fred og broderskab.

Således er dagen i dag blevet dagen,   hvor vi rejser kampen i alle dele af landet og siger ”Stop” til dem der ønsker at fortsætte deres folkefjendske herredømme gennem fascistisk terror og provokationer. Det er nu dagen, hvor arbejderne og folket omdanner hver eneste fabrik, arbejdsplads og kvarter til en kampplads for demokrati vendt imod angrebsbølgen.

Lad os forene vores kræfter så vi kan stille de  skyldige i massakren til regnskab,  lad os stoppe den fascistiske terror og provokationerne; lad os rejse kampen for demokrati og fred med en opfordring til generalstrejke og altomfattende modstand!

11. oktober 2015

Originalartikel

Erdogan and the government of war are responsible for the massacre in Ankara!

Se også

Arbejderpartiet EMEP’s 7. kongres: Appel til arbejderbevægelsen og alle fredens og demokratiets kræfter

KPnet 18. februar 2015

KPnet 12. oktober 2015


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne