Tyrkiets Arbejderparti EMEP: Bombeangreb på fredsdemonstration

86 er dræbt, 186 såret viser den foreløbige opgørelse over tabstallene ved det fascistiske bombeattentat på en  fredsdemonstration  Ankara, arrangeret af fire store fagforeninger.
9 medlemmer af APKs søsterparti Arbejderpartiet EMEP er døde, indbefattet et medlem af Centralkomiteen.

Her er EMEPs meddelelse om attentatet

EMEP.jpg

 En ’fredsdemonstration’ i dag, arrangeret af fire store fagforeninger i Ankara, blev mål for to bombeangreb. To bomber blev bragt til eksplosion midt blandt menneskemasserne, som samledes på demonstrationspladsen kl. 10 i morgens i nærheden af Jernbanestationen i Ankara.

Ifølge regeringsoplysninger er antallet af døde  oppe på 86, og 186 blev såret.

9 medlemmer af vores parti, indbefattet et medlem af vores Centralkomité, er døde, og 30 af vores kammerater er såret.

Ved valget den 7. juni mistede regeringspartiet AKP en del stemmer og fik ikke nok medlemmer af parlamentet til at danne en flertalsregering. AKP har afvist at indgå i en koalition med andre partier, forhindret forsøg på at danne en regering og sikret sig, at der afholdes et nyt valg den 1. november.

Desuden har AKP begyndt at terrorisere de kurdiske områder med sine militær- og politistyrker, efter at det afbrød sine fem år lange forhandlinger med den kurdiske politiske ledelse. Som følge af AKPs terrorpolitik er mere end 1000 soldater, politi, guerillasoldater og civile (indbefattet kvinder, gamle og børn) blevet dræbt i de sidste tre måneder.

Med sin terrorkampagne i de kurdiske områder forsøger AKP at bringe partiet HDP’s andel af stemmerne – som var 13 % af de afgivne stemmer og 80 parlamentsmedlemmer – ned under spærregrænsen og derved igen opnå sit eget regeringsflertal for Tyrkiet.

Kræfter, som har modsat sig AKP’s terrorpolitik og forlangt en fredelig løsning på det kurdiske spørgsmål, har på det seneste forsøgt at gøre sig synlige og hørt i kraft af aktiviteter og demonstrationer.

Demonstrationen i dag var organiseret af DISK (Revolutionære Arbejderes LO), KESK (De offentligt ansattes fagforbund), TMMOB (Tyrkiske arkitekter og ingeniørers fagforbund) og TTB (Den tyrkiske lægeforening). Sammen med medlemmer af disse fire forbund ville demonstrationen også have deltagelse af HDP og EMEP og en række andre partier, politiske organisationer og grupper.

Vi fordømmer på det stærkeste angrebet og gentager den kendsgerning, at disse angreb ikke kan stoppe os.

Tyrkiets Arbejderparti (EMEP)

Se også

Message for Labour Party EMEP of Turkey from APK, Denmark 

Netavisen 10. oktober 2015


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne