Folketingets åbning: Slotspladsen MOD krig og brutalitet mod mennesker

Fotoreportage

KPnet – Marianne Gran

 

Der var ikke stille på Christiansborg Slotsplads på folketingets åbningsdag den 6. oktober 2015. Heller ikke før den store demonstration – Folkevandringen for at behandle flygtninge ordentligt -ankom ud på aftenen.

Dagen igennem sendte fredsvagter, krigsveteraner, førtidspensionister, arbejdsløse, kontanthjælpsmodtagere og mange andre et atærkt signal fra Slotspladsen med krav om en anden kurs.

Blandt andet intiativer som Behandl Os Ordentligt, Folkebevægelsen for Social Retfærdighed, og ikke mindst gruppen De visionære satte deres præg på dagen sammen med Tid til fred/Aktiv mod krig og FredsVagten ved Christiansborg – der uden afbrydelse har stået på pladsen i 5101 dage i protest mod de danske krige.

De rejser krav, der går stik modsat af den politik Venstre-statsministeren Lars Løkke Rasmussen lagde frem i sin åbningstale – men som har stor folkelig opbakning.

Det er krav om tilbagerulning af de asociale reformer, der har ramt folk hårdt, krav om stop for dansk krigsdeltagelse, Nej til køb af kampfly, om at få sandheden om krigene frem og meget mere.

Talstærkt politi sørgede for at kravene ikke kunne trænge helt ind i bygningen eller ud til TV2, der havde placeret et studie lige op ad Slotspladsen.

Den fantastiske Lizette Lassen og Fri Galaxe gav en timelang koncert i den blæsende råkulde, der varmede hjerterne – og satte ord på protesterne.

Det var mørkt, da Folkevandringen for en ordentlig behandling af flygtninge som fakkeltog nåede Slotspladsen og lyste den op.


Gigantisk folkevandring ved folketingets åbning: Behandl flygtninge ordentligt!

KPnet 7. oktober 2015

Se også

Dansk krigsdeltagelse driver mennesker på flugt – Nej tak til nye kampfly!
Af Tid til fred/Aktiv mod krig

Stop tyvene! Stop V(DF)! Stop ’rød’ og blå blok!
Udtalelse fra Arbejderpartiet Kommunisterne ved folketingets åbning

 

 

Netavisen 7. oktober 2015

.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne