Afrika Kontakt: Løkkes slagterkniv rammer dem der har mindst i verden


Lars Løkke Rasmussen-regeringens finanslovsudspil for 2016 med dens brutale nedskæringer støder på bred modstand. Ifølge solidaritetsorganisationen Afrika Kontakt vil det få grelle konsekvenser for mennesker og miljø verden over.

Valgkamp …

Udspillet indeholder nedskæringer for over 2,3 milliarder og vil gå ud over det langsigtede arbejde i bl.a. Mozambique og Zimbabwe såvel som det folkelige engagement i solidaritetsarbejdet gennem en voldsom nedskæring i midlerne til danske civilsamfundsorganisationer.

Samtidigt lægger regeringen op til, at dansk erhvervsliv skal spille en endnu større rolle i bistanden gennem en øget samtænkning mellem bistanden og erhvervslivets kommercielle interesser.

Nedskæringerne falder desuden sammen med de største flygtningestrømme siden anden verdenskrig, lanceringen af FN’s nye bæredygtighedsmål og i opløbet til COP21 i Paris.

Mads Barbesgaard, politisk formand i Afrika Kontakt, udtaler:

– Løkkes slagterkniv går målrettet efter dem der i forvejen har mindst i verden og timing’en kunne ikke være værre. Verden over er mennesker udfordret af krig, klimakrise og galoperende ulighed – og regeringens svar er nedskæringer.

– Det er jo grotesk, at Løkke og co. – i de her tider – vælger at skære ned og omprioritere til fordel for deres bonkammerater i det danske erhvervsliv. Og det endda et par dage efter, at Løkke har stået til FN’s generalforsamling i New York og smidt om sig med floskler om at ville bekæmpe fattigdom og gøre kloden grønnere.

– Det absurde er, at der er masser af penge. Sideløbende med nedskæringerne planlægger de jo at købe kampfly for 30 mia. kroner. Det er et spørgsmål om prioritering – og her vælger regeringen tilsyneladende mere krig og flere bomber frem for langsigtet udvikling til gavn for mennesker og miljø.

– Selv om der er hårdt brug for flere midler i nærområderne, er det uholdbart, at det langsigtede arbejde nedprioriteres. Mindre langsigtet bistand betyder bare flere flygtninge, når de lande, Danmark støtter i dag, får endnu svære ved at få budgettet til at hænge sammen.

Se mere

www.afrika.dk

Se også

Arbejdsgiver-regeringens finanslovudkast: En plan for et dårligere Danmark

KPnet 30. september 2014

Netavisen 1. oktober 2015


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne