Grækenland indgår aftale: EU skal diktere arbejdsmarkedspolitikken

Syriza-regeringen kom til magten på løfter om at forbedre befolkningens levevilkår og ikke mindst genoprette rettigheder for arbejderklassen. Nu har den græske regering sagt ja til en aftale med Trojkaen, der lægger al magt over arbejdsmarkedsforhold i EU’s hånd. Et forvarsel om hvad EU planlægger at kunne diktere i alle medlemslande

Kilde: EU-fagligt Netværk

general_strike.jpg

 Græsk generalstrejke

Det græske parlament har stemt ja til aftalen med EU, der bygger på princippet om, at kollektive aftaler vil være ‘i strid med bærende og inkluderende vækst’.

Arbejdsmarkedet skal i stedet bygge på diktater fra EU, der kræver, at der gennemføres ‘reformer’.

Såkaldt ‘uafhængige eksperter’ som EU udpeger, skal vurdere hvilke reformer der er påkrævet. Opmærksomheden rettes mod:

Beskyttelse mod kollektive fyringer

Strejkeretten

Kollektive forhandlinger og aftaler

 

Aftalen skal blåstemples gennem klassesamarbejde på højeste plan. FN’s arbejdsorganisation, ILO skal nemlig komme med input under granskningen af det græske arbejdsmarked og i memorandaet peges der på, at reformerne skal være i overensstemmelse med med ”bedste praksis i EU”. Hvilket jo kan være meget lidt.

Aftalen slår dog også fast, at EU har det sidste ord – så det er så som så med ‘samarbejdet’, når svaret også formelt er dikteret på forhånd.

Hvad EU nu dikterer Grækenland kan blive fremtiden i alle medlemslande, hvis virkeligheden følger EU’s drejebog for Euroens Forenede Stater. Den eneste sikre metode til at undgå denne fremtidsudsigt vil være at komme ud af monopolernes EU.

Kravet om en folkeafstemning for at komme ud må stilles – og her kan vi slå følge med flere andre af EU’s medlemslande, hvor EU-modstandere lige nu er i gang med underskriftsindsamlinger, der rejser kravet om folkeafstemning om medlemskabet af EU.

Læs hele artiklen fra EU-fagligt Netværk her

Netavisen 18. august 2015

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne