Militær og økonomisk krigsførelse: USA, NATO, Goldman Sachs – og Anders Fogh Rasmussen

Af Michel Chussodovsky

NATOs og USA’s militære og økonomisk krigsførelse supplerer hinanden og har samme dagsorden. Vi ser også hvordan personer bevæger sig fra den militære lejr til den økonomiske og omvendt. Helt aktuelt har Goldmans Sachs ansat tidligere generalsekretær i NATO Anders Fogh Rasmussen som konsulent, som led i en lobbyproces for strategiske politiske beslutninger i EU


Geopolitisk analytiker Michel Chussodovsky skriver bl.a. i artiklen

US-NATO Military Deployments, Economic Warfare, Goldman Sachs and the Next Financial Meltdown:

Nationale sikkerhedsrådgivere og tidligere regeringsrepræsentanter udpeges af Verdensbanken etc. Tidligere premierministre eller regeringsmedlemmer indtager nye positioner hos store bankkoncerner. CIA folk bliver brugt som rådgivere i afgørende handelsforhandlinger osv., og omvendt bliver Wall Streets pengemænd indsat på nøgleposter i regeringer.

Tidligere på måneden udnævnte Goldman Sachs NATOs tidligere generalsekretær Anders Fogh Rasmussen som finansiel konsulent.

Igennem de seneste fem år (2009-2014) var Rasmussen aktivt involveret i at koordinere NATOs humanitære bombardementer i Mellemøsten for ikke at tale om NATOs militære indblanding ved porten til Rusland i det østlige Europa, Det Baltiske Hav og Sortehavet.

Gennem hans tid som statsminister i Danmark (2001-2009) var Rasmussen (under en nylliberal dagsorden) involveret i at privatisere offentlig ejendom.

Rasmussens konsulentvirksomhed vil blive brugt som et led i Goldmans politiske lobbyvirksomhed i EU i en proces, der er rettet mod at påvirke den politiske og strategiske beslutningsproces.

Dertil kommer at Goldmans milliarddollars investeringsbeslutninger, dets forskellige handels- og valutaspekuationer, spekulationer i markedet for sjældne metaller etc. kræver detaljerede inside informationer og politisk koordination med geopoliske og militære spørgsmål.

Rasmussen slutter sig til en lang liste af prominente embedsfolk og politikere, der optræder som konsulent for Goldman Sachs

Læs hele artiklen på engelsk her

Læs også

DONG Energy – hvad er der på spil?
Netavisen 10. august 2015

AT LEVE SOM BRØDRE ELLER DØ SOM IDIOTER
20 SPØRGSMÅL TIL STATSMINISTEREN

Af Thomas Koppel, komponist
Stop Terrorkrigen 20. februar 2003

Netavisen 10. august 2015

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne