Den globale ‘krig mod terror’ har dræbt mindst 4 millioner i Mellemøsten


En nylig undersøgelse anslår, at ’krigen mod terror’ har haft 2 millioner ofre. Men dette er kun en brøkdel af det samlede antal døde som følge af Vestens krigs, siger reporteren Nafeez Ahmed.

En undersøgelse, der blev offentliggjort tidligere dette år viste, at det chokerende dødstal for USA’s ’Krig mod terror’ siden terrorangrebene den 11. september, men det virkelige antal døde kan være højere endnu.

Undersøgelsen , der blev lavet af en forskergruppe som omfattede nogle vindere af  nobelprise, blev offentliggjort i marts af Læger for Social Ansvar PSR (Physicians for Social Responsibility) fastslog, at mindst 1.3 millioner er døde som følge af krig siden 11. september 2001, men det reelle tal kan snarere være 2 millioner.

Undersøgelsen var et forsøg på ’at lukke hullerne’ i den eksisterende forskning – indbefattet undersøgelser som Iraq Body Count, som anslår antallet af døde som følge af vold i dette land til at være omkring 219.000 siden 2003. Det er tal baseret på medieoplysninger i perioden.

Den undersøgende journalist Nafeez Ahmed,  forklarede i april i Middle  East Eye, nogle af de måder hvorpå de tidligere tal ikke er fyldestgørende, som det afsløres af lægernes undersøgelse.

“For eksempel anførte IBC [Iraq Body Count] kun 1.354 døde i Najaf siden krigens start, selvom der er begravet 40.000 lig i Najaf i samme periode. Dette eksempel viser, hvor stort gabet mellem IBC’s tal for Najaf og det faktiske dødstal – i dette tilfælde mere end 30 gange så højt.
Sådanne huller findes hele tiden i IBC’s database. I et andet eksempel anførte IBC kun tre luftangreb i 2005, mens antallet af luftangreb rent faktisk var steget fra 25 til 120 det år. Her er der igen et hul – denne gang med en faktor på 40.”

Lægerne bag undersøgelsen roste også en kontroversiel rapport i det lægevidenskabelige tidsskrift The Lancet, der anslog antallet af ofre til at være langt højere end Iraq Body Count, nærmere ved 1 million døde. Udover  krigen i Irak har undersøgelsen fra Læger for Socialt Ansvar (PSR) også opgjort tal for yderligere ofre fra andre lande, hvor USA har ført krig.

”Her tilføjer undersøgelsen fra PSR mindst 220.000 i Afghanistan og 80.000 i Pakistan, dræbt som direkte eller indirekte følge af de amerikanske anførte krige: et ’forsigtigt’ skøn på 1.3 millioner dræbte i alt. Det reelle tal kan nemt overstige 2 millioner.”

Og selv disse tal kan stadig undervurdere det virkelige dødstal, siger Ahmed. For disse undersøgelser redegør alene for ofrene for voldelig konflikt, men ikke de mange flere, som dør af krigsødelæggelserne på den helt grundlæggende infrastruktur, fra veje til gårde og hospitaler – for ikke at nævne ødelæggende sanktioner, som dem der gennemførtes mod Irak efter den første Golfkrig i 1991,

Nafeez Ahmed fortsætter:

’Ubestridte tal fra FN viser at 1.7 millioner civile irakere døde som følge af Vestens brutale sanktionsregimente, halvdelen var børn.

Massedøden var tilsyneladende hensigtet. Blandt de ting, som blev forbudt ifølge FN’s sanktioner var kemikalier og udstyr, der var af afgørende vigtighed for Iraks nationale vandrensningssystem. Et hemmeligt DIA-dokument (US Defence Intelligence Agency) offentliggjort af professor Thomas Nagy fra School of Business ved George Washington University udgjorde, som han sagde, en tidlig plan for folkedrab på det irakiske folk.’

Se

Hvordan USA med vilje ødelagde Iraks vandforsyning
Af Thomas J. Nagy, Stop Terrorkrigen

Tilsvarende tal for Afghanistan, konstaterer Ahmed, kunne bringe tallet op på 4 millioner eller mere.

Som Ahmed understreger i sin artikel var hovedparten af dem, som er dræbt og som har lidt mest fra disse krige, statistisk set, muslimer – i stærk kontrast til den udbredte opfattelse, at de radikale islamistiske terrorister er den mest morderiske gruppe i Mellemøsten.

Det ser snarere ud til, at amerikansk militær er de største dræbere, og at dødstallet ligner noget i retning af et religiøst folkedrab.

I 2009 skrev Stephen M. Walt, en professor i international politik ved Harvard, i Foreign Policy:

Hvor mange muslimer har USA dræbt i de sidste tredive år, og hvor mange amerikanere er blevet dræbt af muslimer? At komme med et præcist svar på dette spørgsmål er sikkert umuligt, men det er heller ikke nødvendigt, for alene de grove tal udviser et skærende misforhold.”

Eller, som Ben Affleck sagde så fyndigt til Bill Maher sidste år: ”Vi har dræbt flere muslimer end de har dræbt af os, rigtig mange gange.”

Originalartikel

Do The Math: Global War On Terror Has Killed 4 Million Muslims Or More

Mint Press 3. august 2015

Netavisen 6. august 2015


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne