Folketingets EU-flertal forbereder tilslutning til EU’s Forenede Stater – uden at fortælle danskerne det


Efter retsundtagelsen skal også forsvarsundtagelsen elimineres ved en ny folkeafstemning, mener folketingets EU-flertal fra blå og ’rød’ blok. Danmark skal gøres klar til Euroens Forenede Stater, som ifølge den tyske kansler og hele EU-toppen skal være en realitet fra 2025.

WP_20131005_001.jpg

De danske EU-politikere med Venstre-regeringen i spidsen har travlt med at få fjernet de danske EU-undtagelser fra den økonomiske, monetære, militære og politiske union, som blev resultatet af det danske Nej til Maastricht-traktaten.

Det skyldes ikke mindst, at de vil være ’med på vognen’, når EU i de næste år med Angela Merkels Tyskland som primus motor vil skabe ’Euroens Forenede Stater’ i hurtigt tempo. EU-toppen – det såkaldte Præsidentskab – har udarbejdet en detaljeret plan for en fuldt udbyggede økonomiske, monetære og politiske union.


Se

EUs køreplan for Euroens Forenede Stater i 2025
KPnet 5. juli 2015

Det har givet travlhed blandt de danske EU-politikere, der skiftes om regeringsmagten og om at gennemføre EU’s nyliberale politikker i Danmark.

Allerede før valget i juni var Thorning-regeringen og Lars Løkkes blå blok enige om, at retsundtagelsen skal fjernes ved en folkeafstemning – som er den eneste legal mulighed for EU-partierne. Den vil ifølge Løkke-regeringen blive afholdt inden jul i år.

Nu er Løkke-regeringens dobbeltlønnede krigsminister Carl Holst sendt i byen med budskabet om, at når afstemningen om retsundtagelsen er gennemført, vil der blive afholdt endnu en folkeafstemning – nemlig om den såkaldte forsvarsundtagelse, der betyder at Danmark ikke deltager i opbygningen af EU’s militær og militærindustri.

-Vi har indgået en politisk aftale om at sætte retsforbeholdet til folkeafstemning. Og når det er sket, vil vi med udgangspunkt i den parlamentariske situation se på, hvordan vi kan få forsvarsforbeholdet til afstemning, siger ministeren til dagbladet Information.

Det bakkes op af de samme partier, som vil stå bag et ja til afskaffe retsundtagelsen – Venstre, Socialdemokraterne, Konservative, Radikale og SF.

Alle fem partier ifølge samme avis enige om, at afstemningen om de to undtagelser ikke skal slås sammen, men tages én af gangen.

Lykkes denne plan for EU-partierne, vil  kun en enkelt betydelig undtagelse står tilbage  –  at Danmark ikke har indført euro’en som valuta i stedet for kronen og derfor ikke er medlem af ’eurogruppen’.

Denne undtagelse – som senest blev bekræftet med et Nej ved en revanchefolkeafstemning i 2000 – skulle så fjernes i forbindelse med danske tiltræden til hele det nye traktatkompleks for Euroens Forenede Stater inden 2025.

EU-partierne vover ikke en samlet afstemning om at fjerne EU-undtagelserne, fordi de ikke tror, de kan vinde den. Den folkelige modstand mod EU,  euro’en og EU-staten er for stor. Derfor skal de tages stykvis.

Af samme årsag fortier de fuldstændigt planen om Euroens Forenee Stater fra 2025, og at det er et brændende ønske for dem at være med. Det skal luskes igennem, som altid når det gælder EU.

Medlemsskabet blev i sin tid solgt med at det udelukkende var et økonomiske fællesmarked. Schlüter-regeringen erklærede, at ‘Unionen var stendød’. Så de yderst levende bestræbelser på at afslutte dens opbygning og få etableret den fælles EU-stat, som de enkelte nationer vil være delstater i, ignoreres af de danske EU-politikere og medierne.

EU-modstanderne med Folkebevægelsen mod EU i spidsen rejser derimod krav om , at danskerne får mulighed for at stemme om medlemskabet som helhed, om forbliven eller udtræden, i sammenhæng med den britiske folkeafstemning i juni 2016.

Se

Britisk afstemning i 2016: Danskerne bør også have en folkeafstemning om EU-medlemskab
KPnet 26. juli 2015

Indtil videre ignoreres dette krav af folketingspolitikerne. Bliver det massivt nok som folkeligt krav vil de ikke kunne blive ved med at overhøre det.

Se også

Bevar retsundtagelsen!  For en folkeafstemning om dansk medlemsskab af EU!
APK’s 6. kongres maj 2015


Lad os rejse kampen mod nedskæringernes og krigenes EU! For international solidaritet!

Udtalelse fra det regionale møde af marxistiske-leninistiske partier og organisationer i Europa juni 2015

Folkebevægelsen siger det højt: Danmark skal ud af EU
KPnet 17. april 2014

 

Netavisen 5. august 2015

7


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne