Tunesiens Arbejderparti: Hilsen til det græske folk

Tunesiens Arbejderparti sender her en hilsen til det græske folk efter folkeafstemningens klare NEJ til den imperialistiske nedskæringspolitik og opfordrer befolkningen og arbejderne verden over til at lade sig inspirere og rejse sig mod de samme kræfter i deres eget land

6. juli 2015

Tunesiens Arbejderparti udtaler:

Som forventet udtalte det græske folk et overvældende NEJ ved folkeafstemningen søndag. Mere end 61 % sagde NEJ til nedskæringspolitikken, der er påført af den imperialistiske Trojka. Et slag mod dem der vil udsuge folket og for retten til at træffe sine egne valg og kontrollere sin egen fremtid.

– Vi sender vores militante hilsner til det græske folk og dets revolutionære kræfter. Det standpunkt man tog ved denne folkeafstemning er udtryk for folkets og de undertrykte folks stemme, som er ofre for de nyliberale beslutninger, der er årsagen til at de fattige bliver fattigere og de rige bliver rigere.

– Vi protesterer mod Trojkaens kolonialistiske politik. Vi opfordrer befolkningen og arbejderne til at rejse sig mod disse institutioner i Europa og i resten af verden og vende sig mod både gældspolitikken og nedskæringsfelttoget.

– Vi glæder os over Syriza-regeringens beslutsomhed i forhold til at forsvare de græske arbejdere og det græske folk og over at se den respektere de løfter den gik til valg på. Vi hilser brugen af folkeafstemningen som et værktøj til direkte udtryk for befolkningens vilje.

– Vi opfordrer det tunesiske folk til at lade sig inspirere af det græske folk når det gælder vort eget lands afhængighed og kræve en folkeafstemning om gældsbyrden og for en øjeblikkelig eftergivelse af det tunesiske regimes gæld.

– Vi opfordrer de tunesiske kvinder og mænd til at øge deres årvågenhed i forhold til den nuværende undtagelsestilstand i Tunesien og gå imod antipatriotiske og antifolkelige tiltag hvad angår kravet om at underlægge sig pinefulde diktater fra Den Internationale Valutafon (IMF) der følger med den seneste lånerate sidst på året.

Oversat fra

COMMUNIQUÉ SALUTATIONS AU PEUPLE GREC
Parti des travailleurs de Tunisie
Tunis, le 6 juillet 2015

Læs også

Destabilisering med terror: Tunesiens Arbejderparti opfordrer til en bred folkelig modstand
Netavisen 21. marts 2015

Præsidentvalg i Tunesien – med revolutionær kandidat
Netavisen 23. november 2014

Netavisen 10. juli 2015

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne