Krigsregering: Løkke og Co. vil bombe i Syrien og skære ned i Danmark

Løkke-regeringen har dårligt siddet en uge, før den vil have Danmark i krig i et nyt land. Nu er det i Syrien, der skal bombes. Det  overvejes kraftigt, meddeler udenrigsminister Kristian Jensen. Løkke og Co.s første regeringshandling var at nedlægge Irak- og Afghanistan-kommissionen. De planlægger massive indkøb af kampfly og andet krigdudstyr – mens udgifter til ‘kernevelfærd’ skæres brutalt ned.


Af Kommunistisk Politik

Mere end 12 år efter Anders Fogh sammen med George W. Bush, Tony Blair og andre sammensvorne indledte en folkeretsstridig krig mod Irak fortsætter Lars Løkke, der var indenrigs- og sundhedsminister i Foghs første krigsforbryderregering, krigen i Irak – og vil nu udvide den til Syrien.

Dag efter dag bombarderer danske F16-fly i Irak for millioner og atter millioner af kroner og dræber ikke bare ’fjender’ fra ISIL – Islamisk Stat – som USA og dens angrebskoalition har erklæret krig mod – men også civile, mens det i forvejen krigshærgede land får nye ruinhobe.

Nu skal det udvides til også at foregå i Syrien, hvor USA’s krigskoalition og Danmark har fået udløst en reaktionær borgerkrig med det formål at få væltet Assad-regimet. Da Islamisk Stat begyndte at henrette amerikanske borgere og andre fra krigskoalitionen blev den et nyt mål for USA’s krigskoalition.

Danmark sagde straks Ja til at bombe, men har i første omgang  begrænset bombardementerne til Irak, hvor de danske fly og deres mandskaber er stationeret. Det er det der nu skal laves om på. ’Missionen’ skal udvides til at angribe mål i Syrien.

Dermed vil Løkke kaste dansk militær ind i en krig i et land, der aldrig har udgjort den fjerneste trussel mod Danmark –  som Saddam Husseins Irak heller ikke gjorde. Krigskoalitionens mål om at vælte Asssad-regimet er uændret.

Krigspolitik og velfærdsnedskæringer

Løkke-regeringen fortsætter og udvider krigspolitikken fra Anders Foghs krigsforbryderregeringer siden 2001. Dens første krigshandling var at lukke den Irak- og Afghanistan-kommission, der skulle undersøge den danske krigsdeltagelse og  grundlaget for den.  Nu følges det op med en udvidelse af den danske krig til et nyt land.

Mens bomberegnen over Irak, der skal udvides til Syrien, både koster liv og millioner af kroner, vil den ny krigsregering   skære brutalt  ned på ’kernevelfærden’. Det vil blandt andet ske  i form af besparelser på de kommunale budgetter på 1 pct. om året i de kommende år.

En aftale med Kommunernes Landsforening betyder fyringer og ringere forhold for de ældre, i skoler og børneinstitutioner osv. Før valget garanterede Venstreborgmestrene i store annoncer, at  velfærd ville der ikke blive skåret ned på.

Lars Løkke har meddelt at hans Venstre har som regeringsparti meddelt, at det godt kan acceptere, at der ikke bare er offentlig ’nulvækst’. De offentlige udgifter kan øges på nogle områder. Det står lysende klart, at det vil gå til ooprustning, mere krig, øget overvågning, større bevillinger til politiet osv.

Militæret står klar med en hel ønskeliste udover indløb af de berygtede avancerede krigsfly, hvor handelen forventes snarest at blive færdiggjort. Kun udskrivelsen af folketingsvalget udsatte det. Nu vil de militære topchefer også have udskiftet en hel masse andet udstyr, som de siger er ’forældet’ og  ikke kan bruges til at føre krig i fremmede lande, som længe har været hovedopgaven.

Venstre og DF i tæt parløb

Dansk Folkeparti er en nødvendig partner for Løkke-regeringen. Der køres et tæt parløb, endnu tættere end under Fogh-regeringerne.   Løkke og Thulesen-Dahil går arm i arm. Løkke-regeringens prioriteringer er også Dansk Folkepartis. Og omvendt.

Det tog ikke mange timer for DF at springe fra kritik af de nye barske kommunale besparelser, før partiet erklærede: ”Vi stemmer for!”

Der vil blive brudt mange valgløfter. Både af Venstres og af Dansk Folkepartis. De har hver deres rolle, og ikke mindst DF forstår at sno sig.

Venstres og Dansk Folkepartis  Løkke-regering er ikke bare arbejdsgivernes, landbrugs- og  krigsindustriens regering.

Den skal også EU-reformere alle de offentlige ydelser og den offentlige sektor. Den skal være parat til at føre krig hvor som helst og når som helst. DEn skal forstærke integrationen i EU frem mod ’Euroens Forenede Europa’ fra 2025 – uanset DF’s slagord  om ’mindre EU, mere Danmark’.

Lukning af Irak-kommissionen, gigantiske våbenkøb og en ny dansk krig, nu i Syrien – det er bare en begyndelse, på et enkelt område.

Modstanden må udvikles, og på alle områder. Også mod en ny dansk krig i Syrien.
Se også

Irak-kommission lukkes: Fogh og Co. skal for et krigsforbrydertribunal
Af Stop Terrorkrigen

Netavisen 9. juli 2015

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne