Tomme kalorier: X-faktor valget foran afgørelse

Hvor er der stort et behov for, der bliver talt rent ud af posen på alle områder. At de ansvarlige bliver stillet til regnskab imod sociale nedskæringer, imod EU, imod militarisering og krig og meget aktuelt om Danmarks medansvar for flygtningestrømmene. 

Af Henning Paaske Jensen

Dræn valgkampen for substans og eftertanke. Lok vælgerne til blot at se på retorikken, og hvem der fik sidste stik. Suppler det med daglige vælgeropgørelser som et andet konkurrence væddeløb.

Spil med på totalisatoren. Få folk til at lægge alle deres lodder i om det er ”Rød blok” eller blå blok,  der vinder og se helt bort fra at begge blokkes substans er en historie med amokløb mod den arbejdende befolkning. Hvor der tages fra de arbejdsløse, fra de fattige og gives til de rige.

For alt i verden må valget ikke forstyrres af indsigten i og diskussionen af hvordan begge blokke fremover er garanter for EU, for sociale nedskæringer, for krige og flygtningestramninger.

Hvor er den klassebevidste folketingspolitiker, der højt og tydeligt taler dette sceneri imod og reelt er en del af den folkelige modstand mod EU, imod sociale nedskæringer og krige, der forsætter og skal udbygges efter dette X-faktor valg?

Hvor er den folkelige politiker, der i bedste forstand utilsløret taler den danske krigs- og flygtningepolitik imod? Imod regeringer med blod på hænderne fra krige og medansvarlige for den største flygtningestrøm siden 2. verdenskrig?

Hvor er den folkelige politiker, der lover ikke at være garant for en ”Rød regering” en dybblå EU og krigsregering?

Hvor er den folkelige politiker, der lover at stille mistillidsvotum til enhver regering som fører Danmark i krig?

Jeg kan ikke finde denne politiker

Det nærmeste har været løsgængeren Yahya Hassan som i valgkampen i hvert fald på det udenrigspolitiske område usminket og befriende har udstillet Danmarks meddelagtighed i USA´s  krige, med tusinder af dræbte og millioner på flugt og med et palæstinensisk folk ladt i stikken og overladt til årelang besættelse, massakrer og undertrykkelse.

Dette har heller ikke kunnet undgå at udstille Enhedslistens ”pænhed”,  om  for alt i verden ikke at sætte Helle Thorning i et dårligt lys – og med deres offensive garanti:  I kan regne med os-alt andet er værre. 

Derfor er det heller ikke nogen tilfældighed, at de stort set i valgkampen har udeladt EU-politiken og regeringens danske krigseventyr, som Enhedslisten har været delvise støtter til.

Hvor er der stort behov for, der bliver talt rent ud af posen på alle områder! At de ansvarlige bliver stillet til regnskab imod sociale nedskæringer, imod EU, imod militarisering og krig og meget aktuelt om Danmarks medansvar for flygtningestrømmene. 

Det gælder nu og i tiden efter valget uanset regerings “kulør” – For udviklingen af en bred front med samling og modstand.

 

Netavisen 18. juni 2015


Dette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES
– eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne