Blokpolitikken må brydes! Begynd med at stemme blank!


Der må samles stærke bevægelser omkring centrale spørgsmål i kampen mod den nyliberale offensiv, EU- og krigspolitikken og ske en samling mod de to blokke og deres politik, fastslår Dorte Grenaa fra Arbejderpartiet Kommunisterne. Uanset hvilken regering og uanset kommende statsminister må modstanden organiseres.

 

Dorte Grenaa, APK

Valgkampen handler ikke kun om at få folk til at stemme på rød eller blå blok. Der lyder også opfordringer til at blive hjemme. De fleste venstrefløjspartier, som ikke opstiller til folketinget, anbefaler at stemme på Enhedslisten.

Arbejderpartiet Kommunisterne anbefaler derimod at stemme blankt.

– Dermed kan man på en synlig måde markere modstand mod både ’rød’ og blå blok og det faktiske to-partisystem i Danmark. Det er jo en kendsgerning, at for dem, der hverken vil pege på  Løkke eller Thorning som statsminister, er der ingen partier at stemme på ved valget, siger Dorte Grenaa fra APK.

Hun siger videre:

– Vi  bliver ofte spurgt om det at stemme blankt er noget i retning af et fast et princip for os. Det er det ikke. Vi er ikke af princip imod valg til det borgerlige parlament. Vi vil gerne se det afsløret indefra. Vi så gerne et parti eller en bevægelse, der kunne repræsentere modstanden mod begge blokkes politik.

– Vi ser heller ikke anbefalingen af at stemme blankt som noget uforanderligt. Forhåbentlig vil situationen ændre sig til det bedre, også i Danmark.  I Spanien opfordrede den store protestbevægelse i 2011 til at stemme blankt ved de lokale valg. For fjorten dage siden trængte PODEMOS, der udsprang  af bevægelsen både socialdemokraterne og det borgerlige regeringsparti PP til side, da det selv stillede op.

Arbejderpartiet Kommunisterne afholdt i pinsen sin 6. kongres, der fastlagde politikken i forhold til valget og i de kommende tre år.

–  Vi ser det som  begyndelsen til et stort arbejde for at opbygge et  bredt folkeligt alternativ til blokkene og hele blokpolitikken. Først og fremmest uden for folketinget, for det er dér den nuværende nedskærings og reaktionære reform-politik skal brydes.

– Det folkelige alternativ må opbygges igennem aktioner og massemobiliseringer, uanset hvem der bliver statsminister. Der er masser af gode kræfter, som ikke kan gå ind for hverken blå eller ’rød’ bloks politik, og det gælder om at samle dem. Ikke mindst om vigtige konkrete kampe,  siger Dorte Grenaa

– Vores kongres fastslog, at der må sættes tryk på kampen for at rulle de nyliberale reformer og løntrykkeriet tilbage. Det sker ikke i det nye folketing. Der må rejses en endnu større bevægelse end hidtil for at stoppe købet de nye enormt kostbare krigsfly, de to blokke vil beslutte kort efter valget. Vi må sige nej til at fjerne retsundtagelsen og til at Danmark tiltræder bankunionen.Vi må ikke mindst kræve en ny folkeafstemning om danske medlemskab af EU – ligesom briterne.  Der er masser at tage fat på i kampen for et virkeligt alternativ, slutter Dorte Grenaa.


Se de politiske udtalelser fra APKs 6. kongres


Bryd den kapitalistiske offensiv! Bryd med blokkene!Fælles kamp mod de nyliberale arbejds- og nedskæringsreformer

Bevar retsundtagelsen!  Forsvar de danske undtagelser! For en folkeafstemning om dansk medlemskab af EU!


Stop krigsgalskaben! Stop købet af kampfly!

Ungdommen i kamp for en anden fremtid


Se også

Socialdemokratiets historiske rolle som regeringsparti
Netavisen 2. juni 2015

Enhedslisten nu uden illusioner – men med samme politik
Netavisen 28. maj 2015

Netavisen 2. juni 2015

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne