Gigantisk flyøvelse i Sverige: NATO og Norden øver krig mod Rusland

 

 

I det nordlige Sverige afvikles en kæmpe militær flyøvelse under NATO’s ledelse under navnet Arctic Challenge Exercise. Som navnet siger handler det ikke mindst om Arktis. Mange lande slås om at kunne udnytte dets ressourcer. Rusland indbefattet. Den er en del af NATOs omfattende forberedelse af en kommende krig mod Rusland.

Foruden Sverige, Norge og Finland deltager i ACE15 USA, Storbritannien, Tyskland, Frankrig, Holland – og mest for et syns skyld – Schweiz, der skal være alibi for at det ikke drejer sig om NATO mod Rusland.

I den store øvelse – betegnet som den største NATO-flyveøvelse nogensinde – deltager ifølge det svenske militær 115 fly og ca 3600 personer. 50 fly ventes at være i luften samtidig.

Se

Flyøvelse med NATO går i gang
SVT

Den er et udtryk for NATOs krigsplanlægning – selvom Sverige officielt er neutarlt og ikke er NATO-medlem, og selvom flertallet af svenskerne er imod medlemskab.

På trods heraf er der sket en gradvis indlemmelse i den imperialistiske militæralliance.

Der er store protester imod flyøvelsen både fra lokale og i den svenske offentlighed som helhed. Mandag aften demonstreredes på Sergels Torv i Stockholm.

Læs mere om grundlaget for protesterne i Sverige hos Kampagnen Stoppa ACE, der blandt andet understreger, at den er med til yderligere at forværre sikkerhedssituationen omkring Østersøen:

Stoppa ACE

Se også

Forberedelse af krig mod Rusland: Nordisk militært samarbejde under NATOs vinger
Netavisen 13. april 2014

Netavisen 26. maj 2015


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne