Det kører for de største virksomheder


En række af de største danske virksomheder har offentliggjort deres kvartalsregnskaber for 1. kvartal i år. For de langt de fleste af dem ser det mere end godt ud. Trods al klynk om de ”dårlige” forhold for erhvervslivet.
 

 

 

 

Omsætningen, overskuddet før og efter skat er gået kraftigt frem i årets første tre måneder i forhold til året før, viser en analyse fra Sydbank af 23 større selskabers kvartalsregnskaber.

Alene nettoresultatet er gået frem med 51 pct., når tallene fra selskaberne lægges sammen

Det er koncerner som Lego, Coloplast, Novo, Pandora, Vestas, Danske Bank, Mærsk og Top Danmark der ligger i top når det gælder indtjening. Det er koncerner hvis ejeres formuer tælles i milliarder.

Aktiekurserne i de 20 største virksomheder C20-Cap indeks har været stigende hele året.

– Det sted i verden, hvor konjunkturfremgangen har været størst er i Europa. Og det er godt nyt for de kommende måneder for mange virksomheder i Danmark. Hvis vi piller Grækenland ud, så har Europa været solstålehistorien i år. Kombinationen af et bedre vækstbillede, Centralbankens forsøg på at holde renterne nede og en bedre konkurrenceevne vil slå igennem i andet halvår. Det er en stærk medicin for indtjeningen i Europa og kan betyde 20-30 procents hop i indtjeningen for de største selskaber, udtalte aktiestrateg Henrik Henriksen  fra PKA i forbindelse med offentliggørelsen af kvartalsregnskaberne.


Stort overskud og fremgang for ISS-koncernen

ISS koncernen kom frem med en omsætning på 19,2 milliarder kr. i første kvartal i år og en vækst på 3.1 %. ISS består bl.a. af rengøring, catering og sikkerhed.

De opererer i dag i mere end 70 lande og har over 500.000 ansatte tilbage verden over efter en nylig fyringsrunde på 20.000 ansatte.  Overskuddet efter skat var på 300 mio.kr. ISS’s største marked er Vesteuropa og Norden.

 

 

Netavisen 22. maj 2015


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne